Cumartesi, Eylül 7, 2024

Steam FPS Sayacı Nasıl Açılır?

Paylaş

Oyunlarda kaç FPS aldığınızı öğrenmek için kullanacağınız birçok program var. Kimi programlar sadece FPS değerini değil, daha birçok teknik veriyi de gösterebiliyor. Amacınız sadece oyunda kaç FPS aldığınızı anlık olarak takip etmekse, tüm bu 3. parti programlara karşın tercih edebileceğiniz çok daha basit bir yöntem var. Steam FPS sayacı kullanılarak, başka bir programa kurmadan oyunlardaki FPS değerini takip edebilirsiniz.

Steam kullanan herkesin birkaç adımda FPS sayacını açması ve oyunlardaki FPS değerlerini anlık olarak takip etmesi mümkün. Bunun nasıl yapılacağına bakalım.

Steam FPS Sayacı Açma Adımları

Sayacı açmak için Steam arayüzünde basit birkaç işlem yapmanız lazım.

Steam FPS sayacı

  • Adım 1: Steam uygulamanızı açın ve sol üst köşede yer alan “Steam” ifadesine tıklayın.

Steam FPS sayacı

  • Adım 2: Açılan menüden “Ayarlar” sekmesini seçin.

Steam FPS sayacı

  • Adım 3: Sol menüden “Oyun içi” sekmesine girin.

Steam FPS sayacı

  • Adım 4: “Oyun için FPS Sayacı” bölüme gelin ve sayacın nereden görüntüleneceğini seçin. (Sağ üst, sol üst gibi konum seçilecek)
BENZER:  Steam Yaz İndiriminden Uygun Fiyata Alabileceğiniz 31 Oyunu Listeledik!

Dilerseniz hemen altta yer alan “Yüksek kontrastlı renk” seçeneğini de aktif edebilir ve sayacın renkli gözükmesini sağlayabilirsiniz.

Steam FPS sayacı açıldıktan sonra oynamak istediğiniz oyunu başlatmanız yeterli olacak. Seçtiğiniz konuma göre sayaç yerleşiminin yapıldığını göreceksiniz. Fakat şunu da belirtmek isterim ki bu sayaçtan çok fazla bir şey beklemeyin. Amaca hitap eden bir sayaç.

Steam FPS sayacı

Sadece anlık olarak FPS değerlerini görebiliyorsunuz. Öyle çok fazla özelleştirme seçeneği de yok. Yukarıda yer alan görseldeki gibi bir FPS görüntüsü elde ediliyor.

Size daha detaylı bir sayaç lazımsa, ek bilgileri görmek istiyorsanız bunun için kullanılan 3. parti uygulamaları tercih edebilirsiniz. İlerleyen zamanlarda daha detaylı bilgiler veren 3. parti programlar için de bir anlatım yaparız.

silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler