Cuma, Nisan 26, 2024

Steam, PlayStation 5 DualSense için Destek Ekledi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Valve, PS5’in DualSense denetleyicisinin artık Steam’de desteklendiğini resmi olarak duyurdu. Steam Input API’sini kullanan oyunlar artık denetleyiciyi tanıyabilir ve doğru düğme istemlerini gösterebilir. Ayrıca DualSense’in LED, izleme paneli, gürültü ve cayro özelliklerine erişebilecekler, ancak uyarlanabilir tetikleyicileri için destekten bahsedilmiyor. İşlevsellik şu anda Steam’in herkese açık beta istemcisinde mevcuttur ve “ileri testlerin ardından” tam sürüm planlarıyla birlikte son kullanıcıya yansıtılacak.

Steam, geçtiğimiz birkaç hafta içinde DualSense için kademeli olarak destek vermeye başladı. İzleme paneli, gürültü ve cayro gibi gelişmiş özelliklerle uyumluluk eklemeden ve iyileştirmeden önce, denetleyicinin kendisine destek ekleyerek başladı. Valve’in resmi duyurusunda, DualSense’in gerçekten mükemmel sonuçlarla değişken miktarda tetikleme direnci sunmasına olanak tanıyan uyarlanabilir tetikleyicilerinden bahsedilmesi özellikle eksiktir.

PlayStation 5
Steam, PlayStation 5 DualSense için Destek Ekledi 2

Güncelleme sayesinde, Steam Input API’sini kullanan oyunlar artık bireysel oyun geliştiricilerinden herhangi bir çalışma gerekmeden PS5 denetleyicisiyle çalışacaktır.

Şimdilik, işlevselliği kendiniz denemek istiyorsanız, Steam istemci beta sürümünü seçmeniz gerekecek. Varsa PlayStation 5 Kontrol cihazınızı, Bluetooth veya bir USB-C kablosuyla bağlayabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler