Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Steam, Windows 7 ve 8 Sistemlerinde Kullanılamayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Valve imzasını taşıyan popüler oyun dağıtım platformu Steam için önemli bir kara gündeme geldi. Yeni alınan karara göre oyuncuların bir numaralı adresi, eski Windows işletim sistemlerine desteğini kesiyor.

Bundan sonraki süreçte belirlenen sürümler için destek verilmeyecek ve yine bu sürümlerde platformu kullanmak mümkün olmayacak.

Steam, Windows Desteği için Düzenleme

Steam destekler sayfasında yapılan güncelleme sonrasında 1 Ocak 2024 tarihinden sonra Windows 7 ve Windows 8 sürümlerine desteğin kesileceği belirtildi.

Bu demek oluyor ki listede yer alan işletim sistemlerinden birini kullanan kullanıcılar, 1 yıl sonra Steam’e veda etmek zorunda kalacak. Ya yeni Windows sürümlerine geçeceksiniz ya da farklı bir alternatif arayacaksınız.

Steam

Muhtemelen güvenlik ve gelecek güncellemelerin uyumluluğu nedeniyle böyle bir karara imza atıldı. Windows 8 sürümü bir yana ama Windows 7 sürümünün hala ciddi bir seviyede kullanıldığını biliyoruz. Bu ve buna benzer kararlar Windows kullanım oranlarında değişikliğe neden olur mu göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler