Cuma, Nisan 26, 2024

Steam’e Güncelleme Geldi! Valve Discord’a Rakip Oluyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Steam‘e yeni bir güncelleme geldi. İşte Steam’in yeni yüzü.

Steam 25 Temmuz tarihinde yani bugün yeni bir güncelleme aldı. Güncelleme Steam’in teması ile alakalı. Aslında köklü bir değişim söz konusu değil. Ancak bazı sekmeler ve butonlarda değişiklikler söz konusu. Gelin güncellemeye detaylıca göz atalım.

Valve, bir süre önce Steam üzerindeki sesli sohbet kısmını geliştireceğini öne sürmüştü. Valve bir ay önce bu haberi verdi ve şuanda Steam üzerinde yeniliği aktif etti. Şuanda Steam üzerinde oldukça stabil çalışan bir sesli sohbet söz konusu.

steam 2

Steam Chat adını taşıyan sesli sohbet platformu, Valve’yi Discord’a rakip yaptı. Oyuncular arkadaşlarıyla oyun oynarken konuşma ihtiyacı duyduklarından Discord’a yöneliyorlardı. Steam ise bu konuya el atarak oyunları oynattığı yetmez gibi birde sesli sohbet imkanı sundu.

steam 3

Bu yeni özellikle birlikte Steam artık oyun oynarken kendinden başka başka bir uygulama kullanmayı gerektirmeyecek. Hem oyununuzu oynayıp hemde sohbet edebileceksiniz. Aynı zamanda sohbet grupları kurarak birden fazla kişiyle konuşma imkanına sahipsiniz.

steam 1

Yine bu kısımdan sohbet içine linkler, gifler ve dosya ekleri gönderebiliyorsunuz. Yani sadece oyun içerisinde değil arkadaşlarınızla sohbet ederkende kolay kullanım sağlıyor. Steam Chat, Discord’a rakip görünüyor. Ancak Discord’un kurduğu krallığı elinden kaptırması çok zor görünüyor.

Steam’e yeni güncelleme ile beraber artık daha iyi bir tasarıma sahip. Aynı zamanda birçok yeni özellikle güncelleme ile beraber geldi. Sizce Steam Chat ve Discord arasındaki rekabetin kazananı kim olacak? Sizde fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler