Cumartesi, Nisan 20, 2024

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Üst segment kulaklık modellerine örnek olan kulaklıklardan biri SteelSeries Arctis 7P+ Wireless, inceleme masamızın bugünkü konuğu olacak. Aslında PlayStation 5 için tasarlanmış bir seri olsa da diğer cihazlara da uyumlu olan seri, neler sunuyor ve nasıl bir tasarıma sahip bunlara bakacağız.

Artı yönleri ve eksi yönleri en sona bırakacağız ve her zaman olduğu gibi önce tasarımdan yola çıkacağız. Hemen başlayalım.

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless Tasarımı Nasıl?

Kulaklığın PlayStation 5 özel serisi olduğunu, baktığınız an anlayabiliyorsunuz. Aslında iki ayrı renk seçeneği var ve bir de siyah model olduğunu görüyoruz. Fakat lansman rengi dediğimiz ana renk, PS5 renklerine atıfta bulunuyor. Beyaz, siyah ve mavi detayların kullanıldığı kulaklık oldukça şık.

Kulaklık başlıklarında beyaz bir yüzeye yer veren seri, her iki kulaklık başlığında da kontrol butonlarına yer veriyor. Bir tarafta ek olarak çekilebilir mikrofon bulunduğunu da ekleyelim.

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless

Kulaklık başlarının en büyük artısı, hareketli olması. Şöyle ki kullandığınız zamanlarda kulaklığı boynunuzda rahatsız olmadan taşımanız adına, kulaklık başlarını düz olarak çevirebiliyorsunuz.

Burada kullanılan kulaklık yastıkları ise esnek ve hava alabilen kumaş yastıklar olmuş. Orta kısmında mavi bir perdenin de yer aldığı kulaklık yastıkları oldukça konforlu. Hafızalı yapı dediğimiz esnek bir yapı var. Yani kulaklık yastıklarını sıktığınız ve bıraktığınız zaman, yastıkların formu bozulmadan eski haline geliyor.

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless

Kulaklığın üst kısmına doğru çıktığınız zaman ise kafa bandı bizi karşılıyor. Burada malzeme kalitesi üst düzey tutulmuş. Çelik bir kafa bandı var ve bu hem daha oturaklı bir yapı sunuyor hem de uzun kullanım ömrü sağlıyor.

  • Sağ Başlık Tuşları: Mikrofon açma kapama tuşu, Ses kontrol tuşu, USB girişleri
  • Sol Başlık Tuşları: Güç tuşu, Sıdetone tuşu

İç Tasarım Nasıl?

Kulaklık başlarını açması oldukça kolay. Vidalarını söktüğünüz zaman kolayca iç donanıma ulaşabiliyorsunuz. Burada manyetik sürücüler ve butonlar için kontrol devreleri var. Sade ve düzenli bir iç tasarım kullanılmış.

Tasarım Konusunda Artılar

  • Malzeme kalitesine diyecek söz yok. Zaten SteelSeries kalitesi ortada.
  • Çekilebilir mikrofon kullanılması çok yönlü kullanım için güzel bir artı olmuş. Mikrofonu kullanacağınız çekip kullanabilirsiniz. Mikrofonu kullanmayacağınız durumlarda ise içeri iterek rahat bir kullanım elde edebilirsiniz.
  • Renk seçimleri gayet başarılı olmuş.
  • Esneme ve farklı kafa boyutlarına uygunluk konusunda başarılı.

Tasarım Eksileri

  • Kulaklıkta değil ama USB Type C alıcısında bir detay göz ardı edilmiş. Alıcı boyut olarak büyük ve taktığınız zaman diğer bağlantı noktalarını engelleyebiliyor.

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless Teknik Özellikleri

Asıl kısma yani teknik özelliklere geldik. Tekrar bir noktanın altını çizerek başlamak istiyorum. Seri PS5 için özel olarak tasarlanmış olsa da telefonda bile kullanabiliyorsunuz.

Ses kısmında ise yüksek kaliteyi elde etmek adına seri 40 mm Neodim sürücülerle beraber geliyor. 20-20000 Hz frekans tepkisinin bulunduğu serinin bu yeni nesil sürücülerle beraber iyi bir ses kalitesi olduğunu söyleyebiliriz.

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless

Ses yüksekliği ne derece merak ediyorsanız, sizi videomuza alalım. Ses testi bölümünde, ses seviyesi konusunda da bilgi alabilirsiniz. Özellikle PS5 oyunlarında detayları daha iyi algılamak adına artılar sağlayan kulaklığın Tempest 3D Audio teknolojisiyle de tam uyum sağladığını belirtelim.

Mikrofon kısmına geçtiğimiz zaman, geri çekilebilir mikrofonun ClearCast gürültü engelleme desteğiyle beraber geldiğini görüyoruz. SteelSeries, bu teknolojinin uçak kabin görevlileri tarafından da kullanılan gürültü engelleme teknolojisi olduğunu belirtmiş.

Gürültü konusunda nasıl derseniz videoda daha iyi göreceksiniz ama yeterli diyebiliriz. Sesler gayet net bir şekilde geliyor. 100-6500 Hz frekans tepkisi olan mikrofonun, çift yönlü olduğunu da eklemiş olalım.

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless

Geldik SteelSeries Arctis 7P+ Wireless modelinin pil konusuna. SteelSeries, serinin pil performansını arttırmış durumda. Tam dolu şarjla beraber kulaklığı 30 saate kadar kullanabiliyorsunuz. Ayrıca burada hızlı şarj artısından da söz edelim. Sadece 15 dakikalık bir şarj ile kulaklığı 3 saat kullanılacak seviyeye getirebiliyorsunuz.

Teknik Özellikler Özet

  • Sürücüler: 40 mm Neodim
  • Kulaklık Hassasiyet Değeri: 98 dBSPL
  • Kulaklık Frekans Değeri: 20-20.000 Hz
  • Mikrofon Frekansı: 100-6500 Hz
  • Mikrofon Hassasiyeti: -38 dBV/Pa
  • Mikrofon Empedans: 2200 Ohm
  • Mikrofon Durumu: Geri çekilebilir mikrofon
  • Pil Dayanma Süresi: 30 saat
  • Çekim Mesafesi: 12 metre

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless

Sonuç ve Son Sözler

Evet SteelSeries Arctis 7P+ Wireless modeli çok ucuz bir model değil. Fakat kalitesi ve tasarımın şıklığı düşünüldüğü zaman, aynı fiyat ailesindeki kulaklık modellerine karşı savaşabilecek bir model.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler