Perşembe, Nisan 25, 2024

Acer Nitro N50-620 İncelemesi! Özellikleri Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Daha çok sistem toplama rehberleri ve bu yönde incelemelerimizle karşınızda oluyor olsak da zaman zaman hazır sistemlerin incelemelerine de yer veriyoruz. Bugün konuğumuz da yine böyle bir hazır sistem olan Acer Nitro N50-620 olacak.

Çok yakın bir zamanda ülkemizde satışa çıkan sistem, RTX 3060 Ti ekran kartını da beraberinde getiriyor ve açıkçası oyunculara şöyle bir göz kırpıyor. Sistem toplamakla uğraşamam, RTX 3060 Ti ekran kartına sahip olan hazır bir sistem istiyorum diyenler için bakalım yeni cihaz nasıl?

Acer Nitro N50-620 Tasarımı ve Yapısı

Tasarım kısmında iç ve dış tasarımı ayrı ayrı değerlendirmek gerekecek. Sonuçta bir oyuncu serisi olduğu için iç tasarımı da önem veriyoruz.

Önce dış tasarım diyecek olursak seride, oyunculara hitap eden bir yüz kullanılmış. Ön kısımda alt bölümde kırmızı çizgilere sahip bir alana yer verilmiş. Üst kısımda ise bir aydınlatma çizgisi var. Kasayı açtığınız zaman bu kısım kırmızı renkle öne çıkıyor.

Acer Nitro N50-620

Çok abartılacak bir tasarım yapısı ne yazık ki yok. Tam olarak oyunculara hitap ediyor diyemeyeceğim çünkü sistem toplama rehberlerinde çok daha iyi kasa tasarımlarını görüyoruz.

Bunun dışında genel olarak kompakt bir yapının benimsenmiş olduğunu da belirtelim. 18L gibi bir hacmi olan Acer Nitro N50-620, masada da rahatlıkla kullanılabilecek modellerden bir tanesi.

Burada girişlerin ve güç tuşunun da yan kısımda yer alan çerçeve bölümüne eklendiğini söylememiz lazım. Genelde üst kısımda kullanılan portlar bu modelde yan çerçeve kısmında.

Acer Nitro N50-620

Böyle bir tercih yapılmasının nedeni ise üst bölümde bir kablosuz şarj alanı oluşturulmuş olması. Evet bunu bir artı olarak görebiliriz.

İç Tasarım Nasıl?

Kasanın içi kesinlikle oyuncu serilerini yansıtmıyor. Ekran kartı RTX 3060 Ti modeli ama herhangi bir aydınlatma yok. Çok sade ve düzeni çok basit tutulmuş bir iç tasarım yapısı var. Açıkçası buraya çok fazla önem verilmemiş desek yeridir.

  • Ölçüler: 392 mm X 175 mm X 386 mm
  • Hacim: 18L
  • Kutu içeriği: Kasa, Mouse ve Klavye.
  • Ağırlık: 10 KG

Tasarım kısmında ek olarak söyleyebileceğim bir şey yok. Bunun için Acer Nitro N50-620 sisteminin teknik özelliklerinden ve gücünden söz edelim istiyorum.

Acer Nitro N50-620 Teknik Özellikleri

Dilerseniz seride yer alan bileşenleri ayrı ayrı ele alalım. Söz konusu modelde yer alan ekran kartı, işlemci, RAM ve depolama birimine yakından bakacağız.

İşlemci Seçimi Intel Core i7-11700F İşlemci

11.nesil Intel işlemcilerden güç alan Acer Nitro N50-620, Intel Core i7-11700F serisiyle beraber geliyor.

İşlemci, 14 nm üretim teknolojisinden geçen modeller arasında. Rocket Lake serisinin bir üyesi olan model, 8 çekirdek ve 16 izlek sayısıyla beraber geliyor. Frekans değeri kısmında ise maksimum olarak 4.90 GHz gibi değerlere kadar çıkılabiliyor.

Temel frekans değerinin ise 2.50 GHz seviyelerinde olduğunu biliyoruz. İş bellek konusuna geldiği zaman da 16 MB standart Intel smart Cache karşımıza çıkıyor.

Başarılı görebileceğimiz işlemcinin TDP değerinin de 65W olduğunu belirtelim. Daha önce birçok kasada Intel’in bu serisine yer verildiğini görmüştük. Performans konusunu performans testleri bölümünde zaten göreceksiniz. Bunun için videoyu izlemeyi ihmal etmeyin.

Acer Nitro N50-620

İşlemci Özet

  • Çekirdek sayısı: 8 çekirdek ve 16 izlek
  • Maksimum Frekans: 4.90 GHz
  • Temel Frekans: 2.50 GHz
  • Bellek Desteği: 128 GB’a kadar DDR4-3200 MHz
  • Bellek: 16 MB Intel Smart Cache
  • TDP: 65W
  • Sistemde İşlemci için Fan Var mı?: Var ama eski nesil bir stok fan bulunuyor.

Kaçırmayın: Lenovo Yoga Slim 7i Pro Özellikleri 

Ekran Kartı Seçimi RTX 3060 Ti Modeli

Ekran kartı kesinlikle kötü bir model değil. Nvidia’nın yeni nesilleri içerisinde tutulacak bir model. Fakat burada bir eleştiri ile başlamak istiyorum. Yani böyle bir kartta blower fanın kullanıldığı çok sade bir tasarım yapısına yer verilmiş. Oyun testlerinde sıcaklık performansını göreceksiniz ama kartın tasarımı konusunda daha iyi bir seçim yapılabilirdi.

Kartın özelliklerine geçtiğimiz zaman ise Ampere mimarisinin kullanıldığı modelde 4864 CUDA çekirdeğine yer verildiğini biliyoruz. 2.nesil RT çekirdeklerine ve 3.nesil Tensör çekirdeklerine sahip olan RTX 3060 Ti, temel saat hızında ise 1.41 GHz gibi bir değer sunuyor.

Acer Nitro N50-620

Artırılmış saat hızında ise ekran kartının 1.67 GHz seviyelerini görebildiğini de belirtelim. Tabii ki bu durum performansı da doğrudan etkilemekte.

Bellek tercihi kısmında ise Nvidia bir değişime gitmişti. Temel modele göre bellek değişmişti. Bu seride 8 GB GDDR6 bellek var ve 256 bit bellek arayüzü sunuluyor. Ampere mimarisinin nimetlerinden yararlanılmış olan ekran kartının TDP değerinin ise 200W olduğunu hatırlatayım ve oyun testleri için mutlaka videoyu izlemeniz gerektiğinin uyarısını yapayım. 🙂

Ekran Kartı Özet

  • CUDA Çekirdek: 4864 adet
  • RT Çekirdek: Var
  • Tensör Çekirdek: Var
  • Temel Saat Hızı: 1.41 GHz
  • Artırılmış Saat Hızı: 1.67 GHz
  • Bellek: 8 GB GDDR6
  • Bellek Arayüzü: 256 bit

Acer Nitro N50-620

Bellek ve Depolama Alanı Seçimi

Sistemin içerisinde 512 GB M.2 SSD bulunuyor. SSD, 3500 MB/s okuma ve 2500 MB/s yazma hızına sahip. RAM kısmında ise anakart üzerinde 4 slota yer verilmesine karşın Acer Nitro N50-620, tek bir slotu kullanan 16 GB RAM ile geliyor.

Tek kanal 16 GB RAM, DDR4-3200 MHz değerinde. Açıkçası burada tek kanal RAM kullanılması da biraz soru işareti bırakıyor. Yine 16 GB kullanılsa ve çift kanal yani 2X8GB şeklinde yer verilmiş olsa çok daha iyi olacaktı. Neden böyle bir tercih yapıldığını tam olarak anlayamadığımı belirtmek isterim.

  • Güç Kaynağı Seçimi: Markası belirtilmemiş. 500W 80+ Gold serisi olduğu söylenen bir güç kaynağına yer verilmiş.

Acer Nitro N50-620 için sistem bileşenleri bu şekilde. Belirttiğim gibi oyun ve performans testlerini videoda bulabilirsiniz. Dilerseniz artık nasıl bir kasa olduğu konusunda yorumlarımızı yapalım ve yavaş yavaş yazımızı bitirelim.

Son Sözler

Açıkçası kasanın tasarımı her ne kadar dıştan iyi dursa da iç yapıyı hiç beğenmediğimi söyleyebilirim. Ayrıca çerçeveler ve kasanın arka kısımları biraz kaba duruyor. Tasarım açısından ön kısım dışında çok sevemedim diyebilirim.

Bunun dışında dikkat çeken bir diğer nokta ise fanlar çok yeterli değil. Hem kasa fanı çok yüksek bir performans vermiyor hem de işlemcinin stok fanı çok yüksek bir performans vermiyor.

Tüm bunlara karşın tercih edilen ekran kartı ve işlemcinin ise gayet performanslı olduğunu söylemek lazım. Zaten videoda oyun testlerinde de göreceksiniz ki ekran kartı ve işlemci gayet yeterli bir performans ortaya koyuyor.

Acer Nitro N50-620

Bunlar Dışında Artılar

  • 4 RAM slotu da kullanılabilir durumda.
  • 2 adet SSD girişi var.
  • 2 adet HDD girişi var.
  • Parça uyumu başarılı tutulmuş.
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler