Çarşamba, Mayıs 8, 2024

SteelSeries Arctis 9 Wireless Kulaklık İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, SteelSeries Arctis 9 Wireless oyuncu kulaklığı incelemesi gerçekleştiriyoruz.

SteelSeries’in kulaklık tarafında güçlü serisi Arctis, geçtiğimiz aylarda yeni bir üye kazandı. Ülkemiz pazarında da satışa sunulmaya başlanan kulaklığı sizler için temin ettik ve ofisimizde ağırlıyoruz. Şimdi gelin SteelSeries yeni kulaklığında bizlere neler sunuyor yakından bakalım.

Tasarım

Kulaklığın kutusu ile başlayacak olursak, yine SteelSeries turuncu kutu tasarımı ile karşılaşıyoruz. Kutu tasarımını standart hale getiren ender firmalardan olan SteelSeries, bu ürünün kutusunda da kulaklık hakkında öne çıkan detayları ve kutu içerik bilgilerini kullanmış. Kutuyu açtığımızda ise Arctis 9 Wireless kulaklık, kablosuz alıcı, micro-USB kablo ve kullanım belgeleri ile karşılaşıyoruz.

steelseries arctis9 wireless 002

SteelSeries Arctis 9 Wireless, alıştığımız Arctis serisi kulaklıkların tasarım dilini kullanan bir yapıya sahip. Mat siyah renk ile tasarlanan kulaklık, kafa kemerinde daha hareketli detaylar sunuyor. Kemer bölgesi, yine siyah olmasına rağmen üzerinde beyaz geometrik şekilleri ve SteelSeries logosunu taşıyor.

steelseries arctis9 wireless 004

Kulaklık, genel olarak son derece sade tasarlanmış. Ürün muhtemelen batarya performansını yüksek tutmak için tasarımda RGB aydınlatma kullanmamış. Sert plastik malzemelerin kullanıldığını gördüğümüz Arctis 9 Wireless, kritik noktaları alüminyum ile güçlendirerek sağlamlığı arttırmayı başarmış. Kemer kısmı ve kulak pedlerinin birleşim yerlerinde gördüğümüz bu metal kısımlar, hem sağlam hem de esnek yapısı ile uzun vadeli kullanım güveni sunuyor.

steelseries arctis9 wireless 009

Kafa bandından bahsetmiştik ancak kullanım noktasına da değinelim. Kemer, cırtlı bant sayesinde ayarlanabilir yapı sunuyor. Daha önceki modellerde bu özelleştirmeyi yanlardaki çıtalar aracılığı ile gerçekleştiriyorduk. Bu kez SteelSeries, kafa ayarı için bantı devreye sokmuş. İyi de olmuş diyebiliriz zira bir kere başınıza uygun ayarladığınızda tekrar bir ayar yapmaya gerek kalmıyor, konumunu koruyabiliyor. Üstelik kemer, çok kirlenme durumunda çıkarılıp yıkanabilme kolaylığı da sunuyor.

steelseries arctis9 wireless 008

Kulak konforuna değinecek olursak SteelSeries Arctis 9 Wireless, bu alanda en başarılı konforu sunuyor desek yeridir. Kulaklık, mikrofiber yastıkları kullanıyor ve hem daha fazla hava alabilmesi hem de daha yumuşak bir his sağlaması nedeni ile son derece rahat bir kullanım deneyimi sunuyor. Kulaklığı kullanmaya başladığınız andan itibaren hem yalıtımı hem de konforu rahatlıkla hissedebiliyorsunuz. Terleme noktasında ise ürün deri malzemelere göre kat kat daha iyi bir deneyim sunuyor.

steelseries arctis9 wireless 018

Arctis 9 Wireless‘in etrafına baktığımızda her iki bölümde de çeşitli kontrol düğmeleri görüyoruz. Sol bölümde sonsuz döngüye sahip olmayan bir ses tekerleği, yanında mikrofonu açıp kapatmaya yarayan bir anahtar ve altında ise Bluetooth ya da kablosuz alıcı seçimi yapmanızı sağlayan düğmeler bulunuyor. Ayrıca 3.5mm jack ve micro-USB girişi  de bu alanda yer alıyor. Sağ bölümde ise ChatMix adı verilen bir ayar tekerleği mevcut. Bu tekerlek sayesinde oyun ya da içerik sesi ile mikrofon iletişimi sesi arasında tercih yapabiliyorsunuz. Örneğin oyun oynarken oyun sesi chat sesinden az geliyorsa bu tekerleği çevirerek oyun sesini öne alabilmeniz mümkün.

steelseries arctis9 wireless 013

Kulaklığın kablosuz alıcısına da göz atalım zira alıcının da altında bir düğme mevcut. Arctis 9 Wireless uyumluluk noktasında PC, PS4 ve mobilde kullanıma imkan tanıyor. Kablosuz alıcıyı PS4 cihazına bağladığınızda hemen alttaki anahtarı PS4 konumuna getiriyorsunuz ve işlem tamamlanmış oluyor.

steelseries arctis9 wireless 005

Teknik Detaylar

SteelSeries Arctis 9 Wireless, teknik tarafta son derece dikkat çekici özelliklere sahip. Kulaklık, sürücü tarafında 40mm boyutunda neodimyum sürücüler kullanıyor. Sürücüler, diğer Arctis modellerinde gördüğümüz gibi  20Hz-20kHz arası frekans ve 32 ohm empedans üretebiliyor. SteelSeries, kulaklığın 7.1 çevresel ses desteğine sahip olduğunu söylüyor ancak bu destek yazılım aracılığı ile getirilen sanal 7.1 olarak karşımıza çıkıyor.

steelseries arctis9 wireless 015

7.1 sanal ses desteğini tek başına bırakmayan SteelSeries, deneyimi daha ileri seviyeye taşımak amacı ile DTS: Headphone X 2.0 motorunu kullanıyor. Bu motor sayesinde ses ayrıştırmasını çok daha detaylı hale getiren kulaklık, sanal ile gerçek 7.1 arasında fark edilebilir bir çevresel ses deneyimi sunuyor. Üstelik film, müzik ya da oyun gibi farklı kullanım senaryolarına uygun profilleri de seçebilmek mümkün. Bu özellik, yazılım tarafından etkinleştirilip devre dışı bırakılabiliyor.

steelseries arctis9 wireless 012

Arctis 9 Wireless’in mikrofonuna değinecek olursak Discord sertifikalı arka plan gürültüsünü engelleyebilen bir mikrofon görüyoruz. Mikrofon kulaklığa dahili olarak geliyor yani çıkartıp takılabilen bir biçimde değil. Ancak SteelSeries, mikrofonu içeri gizleyebileceğiniz bir alan bıraktığı için sürekli açık konumda tutmanıza gerek kalmıyor ve bu sayede dış ortamlarda da rahatlıkla kullanabilmeniz mümkün oluyor.

steelseries arctis9 wireless 017

Mikrofon, 100-6500Hz arası frekans değerine sahip ve kullanım noktasında iyi bir deneyim sunuyor. Arka plan gürültü engellemeyi devreye aldığımızda ses robotikleşiyor olsa da, sert harflerde patlamalar çok yaşanmıyor. Kablosuz olmasına rağmen mikrofon kalitesinin başarılı olduğunu söylememiz mümkün.

steelseries arctis9 wireless 007

Öte yandan bildiğiniz gibi kulaklık kablosuz yapıya ve dolayısı ile batarya ile çalışabilme özelliğine sahip. SteelSeries, ürün tanıtımlarında kulaklığın 20 saat pil ömrü sunduğunu belirtiyor. Yaptığımız testlerde 20 saati bulamasak da 18 saatin altına hiç düşmedik. Üstelik şarj işlemi de son derece hızlı gerçekleşiyor. Zaten kulaklığı şarja bağlı olarak kullanabilmeniz de mümkün.

steelengine

Yazılımdan bahsetmiştik ancak detaylarına da inelim zira kulaklık, SteelEngine 3 yazılımı ile uyumlu çalışıyor. Bu noktada bahsettiğimiz 7.1 çevresel ses özelleştirmesi, EQ ayarlamaları ve yazılım güncelleştirmeler bu yazılım aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor. Arayüz son derece basit olduğundan ayarlamaları da yapmak bir o kadar kolay diyebiliriz.

Hocanın Yorumu

Genel hatlarıyla bakıldığında SteelSeries, Arctis serisi kulaklıklarını son derece başarılı olarak geliştiriyor. Üyenin aynı başarısını sürdüren yeni Arctis 9 Wireless modeli, hem konforlu kullanımı hem de kablosuzun hakkını veren batarya ömrü ve elbette de ses kalitesi ile beğenimizi kazandı.

üstün performans editör onaylı ödülü etiket

Ülkemiz piyasasında şu sıralar 2000 TL civarı bir satış fiyatı olan SteelSeries Arctis 9 Wireless, hem oyun hem mobil tarafta ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayabilecek güçte bir kulaklık. Dolayısı ile sunduğu performans bakımından kulaklığa editör tavsiyesi ödülünü veriyoruz.

Ürün hakkındaki tüm detayları içeren video incelemesine yazının başında bulunan bağlantıdan ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler