Cumartesi, Nisan 20, 2024

ViewSonic VX2785-MHDU Monitör İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, 2K çözünürlüğü ile dikkat çeken ViewSonic VX2785-MHDU monitör incelemesi gerçekleştiriyoruz.

Monitör pazarında söz sahibi firmalardan ViewSonic, yeni ürünleri ile piyasayı domine etmeye devam ediyor. Günümüz 4K oyun ve görüntülemeye geçiş süreci hızlanırken, hem oyuncular hem de firmalar bu trende uygun ürünleri hazırlamaya başladı. Elbette 4K henüz daha tam oturmuş bir teknoloji değil öyle ki ulaşılabilirlik noktasında da maliyetler yüksek. Dolayısı ile 4K’dan önce 2K çözünürlük üretebilen tüm ürünler şu sıralar daha tercih edilebilir durumda.

Her ne kadar ViewSonic, 4K alanında birbirinden farklı monitörler üreterek bu alanda hazır olduğunu gösterse de, 2K alanında da çalışmalara devam ediyor. İşte bugün, bu ailenin bir üyesi olan ViewSonic VX2785-MHUD monitörü ofisimize konuk ettik ve kendisi ile yakından ilgileniyoruz.

Tasarım

Monitörün tasarımına girmeden önce kutu içeriğine değinelim. ViewSonic VX2785-MHDU monitör, oldukça sade bir kutu içeriğine sahip. Kutuyu açtığımızda monitörün kendisi; biri universal olan iki adet güç kablosu, güç adaptörü, HDMI kablo, masa standı ve dik durmasını sağlayan direk geliyor. Montaj son derece basit. Önce direği panele yerleştiriyoruz ve daha sonra masa standını direğe vida ile sabitliyoruz ve kurulum tamamlanıyor.

viewsonic vx2785 005

ViewSonic VX2785-MHDU, son derece sade ve şık tasarlanmış bir monitör. Mat siyah rengi ile dikkat çeken ürün, ince çerçeveleri ile göze hitap eden bir yapı sunuyor. Ekran boyutu 27″ inç olan panel, kavisli değil tamamen düz bir yapıda. Monitörün arkasını çevirdiğimizde ise kavisli bir yapı görüyoruz. Üst bölümde ViewSonic logosu, altında giriş çıkış portları ve sol bölümde de arayüz kontrol düğmeleri konumlandırılmış.

viewsonic vx2785 002

Monitörün giriş çıkışlarında bir adet güç girişi, bir adet Type-C girişi, HDMI, DisplayPort ve kulaklık çıkışı görmekteyiz. Bağlantı yuvaları panelin tam arkasında düz olarak konumlandırılmış. Duvar önü kullanımlarda bu tip bağlantı şekli problem teşkil ediyor olsa da, monitör standında kabloları güvenli mesafede tutabilmek için bırakılmış kablo kanalı mevcut. Dolayısı ile bu alanda herhangi bir sorun yaşanmıyor.

viewsonic vx2785 014

 

ViewSonic VX2785-MHDU yönlendirme noktasında tam olmasa da bir takım özelleştirmelere imkan tanıyor. Bu bağlamda monitörü sağa sola döndürebilme ve öne arkaya eğme gibi konumlandırmalar yapabilmeniz mümkün. Ancak monitörün ne yazık ki yükseklik ve pivot ayarı bulunmuyor.

viewsonic vx2785 007

Teknik Detaylar

Geldik monitörün bizlere neler sunduğuna. ViewSonic VX2785-MHDU, kategori olarak oyuncu monitörü sınıfında değil. Daha çok ofis ve eğlence amaçlı üretilen bu monitör, ikisi bir arada kullanımlar için geliştirilmiş. Teknik detaylarda da bu durumu çok rahat gözlemleyebiliyoruz.

viewsonic vx2785 012

Öncelikle monitör 27″ inç boyutunda IPS panel ile geliyor. IPS panellerin renk üretim güçleri diğer panellerden yüksek olduğu için tasarımcılar nezdinde de son derece büyük öneme sahipler. Ayrıca ViewSonic, monitörde kullandığı paneli SuperClear IPS olarak geliştirmiş. Dolayısı ile renk kalitesi aynı kalırken, görüş açısı da 178 dereceye kadar bozulmadan korunabiliyor.

viewsonic vx2785 016

Panel, 2560x1440p yani 2K çözünürlük üretebiliyor. Ekran tazeleme oranına baktığımızda ise 75Hz değerini görmekteyiz. Bu değer, bir oyuncu monitörü için düşük olsa da bu monitör bu sınıfa girmediği için son derece yeterli görünüyor. Ayrıca ekran tepkime oranı da 5ms olarak belirlenmiş. Panelin maksimum parlaklık değeri ise 300 cd/m².

viewsonic vx2785 018

ViewSonic VX2785-MHDU, görüntü teknolojilerinde de standartları aynı şekilde destekleyeme devam ediyor. Bu noktada AMD FreeSync desteği sunan monitör, AMD ekran kartları ile tam, NVIDIA’lar ile de yarı uyumlu olarak çalışabiliyor. Öte yandan göz sağlığını iyileştiren Flicker-free ve mavi ışık filtresi gibi çeşitli uygulamalar da monitöre dahil edilmiş.

viewsonic vx2785 021

Monitörün dahili olarak iki adet hoparlörü mevcut. 3W gücünde çalışabilen hoparlörler, bir monitörden beklenen performansı fazlasıyla sunabiliyor.

viewsonic vx2785 022

Genel olarak yaptığımız testlerde monitör, standart bir ofis/ev kullanıcıları için son derece başarılı bir performans sunuyor. Oyun tarafında da kötü olduğu söylenemez zira bu çözünürlükte 60 FPS oyun deneyimini zaten fazlasıyla sunabiliyor. Ancak iş rekabetçi tarafa döndüğünde 75Hz yenileme oranı sınırlayıcı olabiliyor. Yine de işi ve oyunu aynı anda götürmek isteyen kullanıcılar için monitör son derece başarılı çalışıyor.

viewsonic vx2785 013

Hocanın Yorumu

ViewSonic VX2785-MHDU monitör, gerek tasarımı gerek sunduğu teknik özellikleri ile kendi kategorisinde son derece başaralı bir ürün olmuş. Yüksek çözünürlük ile standardın biraz üzerinde yenileme oranı, monitörü sadece iş odağında bırakmamış aynı zamanda hardcore olmayan oyuncular için de açık kapı bırakmış. Görüntü kalitesi bakımında da IPS panelin tüm nimetlerini kullanan ürün iyi bir performans veriyor. Monitörün yükseklik ayarının bulunmaması bir dezavantaj olarak görülebilir ancak genel hatları itibari ile ürünü başarılı bulduğumuzu belirtelim.

editor tavsiyesi ve secimi

ViewSonic VX2785-MHDU güncel e-ticaret sitelerinde 2900 TL civarında satılmakta. Esasen ürün fiyatı pahalı görünebilir ancak ülkemizdeki dolar kurunun etkisini unutmamak gerekiyor.

İncelememizi burada sonlandırırken, ürünün video incelemesine yukarıda bulunan bağlantıdan ulaşabileceğinizi hatırlatır, görüş ve yorumlarınızı bekleriz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler