Salı, Nisan 16, 2024

Corsair HS60 Haptic 7.1 Kulaklık İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, Corsair HS60 Haptic 7.1 oyuncu kulaklığı incelemesi gerçekleştiriyoruz.

Oyuncu ekipmanları ve sistem donanımları tarafında birbirinden farklı ürünler ile ülkemiz pazarında da faaliyet gösteren Corsair, çok sevilen HS serisi kulaklıklarına yeni bir model daha ekledi. İçerisinde bulunan titreşim motoru ile kulaklıktan beklenenin fazlasını vermek isteyen yeni ürüne inceleme masamızda yakından bakıyoruz.

Tasarım

Corsair HS60 Haptic 7.1 kutusu ile birlikte masamıza geldiğinde alışkın olduğumuz kutu tasarımı görüyoruz. Yine sarı renkli kutu üzerinde ürünün resmi ve ürün hakkında bilgilendirici metinler kutunun üzerine işlenmiş. Ürün kutusunu açtığımızda ise kulaklığın kendisi, mikrofon, bağlantı için örgülü 1.8m USB kablo ve kullanım belgeleri ile karşılaşıyoruz.

corsair hs60 haptic 002

Corsair HS60 Haptic 7.1 kulaklık, alıştığımız sade tasarım çizgisinin dışına çıkarak kar kamuflajı tasarımı ile bizleri karşılıyor. Kulaklığın genel hatları siyah renk, sürücü kısımlarının etrafı ise kar kamuflajı deseni ile süslenmiş. Ayrıca kafa bandında beyaz çapraz dikişler yine bu tasarıma destek sunmuş. Malzeme tarafında alüminyum ve sert plastik malzemeler gördüğümüz kulaklık, dayanıklılık noktasında güçlü bir izlenim uyandırıyor.

corsair hs60 haptic 005

Kulaklığın iskeleti, alüminyumdan imal edilmişken sürücülerin olduğu kulaklık kısımlarında sert plastik malzeme kullanılmış. İç taraflara ilerlediğimizde kulak pedlerinde ve kafa yastığında hafızalı köpük kullanıldığını görüyoruz. Yastıklar son derece rahat, taktığınız anda kulak şeklinize uyum gösteriyor ve hafızalı yapısı sayesinde konforlu bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Yine de kafa bandı bölümündeki yastıklar bir tık daha yumuşak bırakılabilirmiş zira sert yapı, esnekliği sınırlandırıyor.

corsair hs60 haptic 006

Öte yandan Corsair HS60 Haptic 7.1, kafa bandında ayarlanabilme özelliği sunuyor. Bu doğrultuda kulaklığın her iki yanında bulunan kemeri 8 milimetreye kadar yükseltme imkanınız bulunuyor. Ancak kulak pedleri içe dönük pozisyon alamıyor. Dolayısı ile kulaklık, kullanım dışı durumlarda askı gerektiren bir yapıda sahip. Kulaklığın sunduğu izolasyon ise ne çok iyi ne çok kötü diyebiliriz. Kulaklık sıkı sıkıya sarıp sıkmıyor ancak çok da gevşek bırakmıyor. Dolayısı ile orta seviyede bir izolasyon deneyimi elde ediyorsunuz.

corsair hs60 haptic 009

Kulaklığın üzerindeki tuşlara bakacak olursak her iki bölümde de işlevselliği arttırmak için düğmeler konumlandırılmış. Sol bölümde, sonsuz döngüye sahip bir potasyometre bulunuyor ve ses kontrolü buradan gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda mikrofonu aktif/deaktif etmek için de bir düğme bu bölüme yerleştirilmiş. Sağ bölümde ise yine bir potasyometre bulunuyor ancak bu tekerlek sonsuz döngüye sahip değil. Kulaklığın titreşim gücünü ayarlayabildiğiniz bu tekerlek, genel titreşim ve bass seviyesini özelleştirme imkanı tanıyor.

corsair hs60 haptic 008

Teknik Detaylar

Corsair HS60 Haptic 7.1, tasarımının yanında sahip olduğu özellikler ile de dikkat çeken bir kulaklık olmuş. Öncelikle Corsair, kulaklık içerisinde 50mm neodimyum sürücüler yerleştirmiş. Sürücüler alışkın olduğumuz 40mm sürücülere göre daha büyük olduğundan ses üretme noktasında da daha kabiliyetliler. Bu bağlamda kulaklık, 20Hz ile 20kHz arası frekansa ve 32 ohm empedans değerine sahip. Hassasiyet tarafında ise 111dB değerlerini görmekteyiz.

corsair hs60 haptic 012

Esasen kulaklığın sürücü kısmından çok, sürücü kısmının altında yatan Haptic motoru dikkat çekiyor. Corsair, kulaklık sürücülerinin hemen altında Haptic titreşim üretebilen ve Taction Technologies tarafından geliştirilen bir titreşim motoru entegre etmiş. Bu motor, kulaklığın ürettiği  bass seslerine bağlı olarak dokunsal bir titreşim üretiyor. Motor, duyulan içerik müzik ya da oyun veyahut film fark etmeksizin etkili şekilde çalışıyor.

corsair hs60 haptic 007

Örneğin aksiyon filmi izlerken bir araç patladığında kulaklık, ürettiği bass sesin yanında aynı ölçüde titreşim üreterek patlama hissini daha derin hissettirebiliyor. Diğer yandan oyun oynarken girilen çatışmaların şiddetine göre aynı hissiyatı alabilmeniz mümkün. İlk bakışta kulağa garip geliyor olsa da, son derece başarılı bulduğumuz bu özellik sektörde yeni bir standart doğabilir hissiyatı veriyor.

corsair hs60 haptic 013

Diğer yandan kulaklık, 7.1 adını taşıyor ancak buradaki 7.1 desteği gerçek değil sanal olarak kullanılabiliyor. Windows Sonic destekli bu özellik, gerçek 7.1 kadar olmasa da hatrı sayılır işler başarabiliyor.

Corsair HS60 Haptic 7.1 mikrofon tarafında da iyi geliştirmelere sahip. Bu bağlamda kulaklık gürültü engelleyici bir yapı ile geliyor. Aynı zamanda Discord sertifikasını da bünyesinde barındıran mikrofon, ses kaydında son derece net ve anlaşılır bir içerik üretiyor. Sert harflerde hafif patlamalar bulunsa da, genel kullanımda baş ağrıtmayacak bir performans sunuluyor diyebiliriz.

corsair hs60 haptic 004

Kulaklık, iCUE üzerinden özelleştirmelere de imkan sunan yazılım desteğine sahip. Bu yazılım aracılığı ile kulaklığın ürettiği seslerde çeşitli EQ ayarlamaları gerçekleştirebiliyorsunuz. Ayrıca kulaklığa gelen yazılım güncellemeleri de yine bu yazılım üzerinden yüklenebiliyor.

Hocanın Yorumu

Corsair, daha önce Corsair HS60 modelinde bir kulaklık üretmiş ve fiyat/performans oranı ile çok sayıda kullanıcı için güçlü bir alternatif olmuştu. Şimdi aynı modelin Haptic titreşim motorlu bu versiyonu, işleri biraz daha ileriye taşımış ve performansı son derece güzel bir kulaklık ortaya çıkmış.

üstün performans editör onaylı ödülü etiket

Haptic titreşim motorlu kulaklıklar, yeni nesillerde standart olabilir mi bilinmez ancak kullanım deneyimine doğrudan artı kattığı kesin. Zira 7.1 desteği ile birlikte titreşim gücü, rekabetçi oyunlarda ekstra avantaj sunarken, video ve müzik içeriklerinde etkin bir deneyim sunuyor. Dolayısı ile özellikle bass seslere merakı olan kullanıcılar için bu kulaklık, dikkate değer bir alternatif olabilir. Henüz ülkemiz piyasasında satışa sunulmayan Corsair HS60 Haptic 7.1‘in yurt dışı satış fiyatı 130 dolar.

İncelememizi burada bitirirken ürünün detaylarını anlattığımız inceleme videomuza yazının başındaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler