Cuma, Nisan 26, 2024

CORSAIR HS60 Kulaklık İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba çok değerli PC Hocası takipçileri. Yeni bir inceleme ile sizlerle birlikteyiz. Bu inceleme yazımızda CORSAIR HS60 oyuncu kulaklığını inceleyeceğiz.

İçerisinde barındırdığı 7.1 sanal ses ile karşımıza çıkan CORSAIR, bakalım HS60 modeli ile bizlere neler sunacak.

Tasarım

CORSAIR HS60‘ı kutusundan çıkardığımızda ne çok zengin ne çok eksik bir içerik ile karşılaşıyoruz. Kutu içerisinden bir adet HS60 kulaklık, ses kartı, mikrofon ve kullanım belgeleri çıkıyor. 

Corsair HS60 Oyuncu Kulakligi İncelemesi 004

Kulaklığın tasarımı ile başlayacak olursak oldukça sade yapılı siyah bir kulaklık ile karşılaşıyoruz. Üzerinde herhangi bir aydınlatma da bulundurmayan HS60, bu açıdan düz bir tasarıma sahip. Ancak kullanılan malzemeler konfor ve kalite olarak oldukça iyi durumda diyebiliriz. 

Corsair HS60 Oyuncu Kulakligi İncelemesi 005

CORSAIR HS60 kafa bandında ve yastıklarda oldukça konforlu kullanım sunan hafızalı sünger kullanmış. Kafa ve kulak şeklini aldıktan sonra belli bir süre bu şekilde kalan yastıklar, oldukça rahat kullanım sunuyor. Kafa bandında kullanılan baklava dilimi dikişler, kulaklığa farklı bir hava katmış.

Kafa bandına değinmişken bandın ayarlanabilir metal bir iskeleti olduğunu da belirtelim. Üzerinde rakamlarla kademelendirilmiş kemer, daha uygun ayarlamalara yardımcı oluyor. Kemerin esnekliği ise oldukça iyi durumda. Aşırı derecede germediğiniz sürece oldukça geniş bir ayrılma alanı sunan kulaklık kafa uyumu ve dayanıklılık için güven veriyor.

Corsair HS60 Oyuncu Kulakligi İncelemesi 007

Yastıkların konforlu ve rahat olduğundan bahsetmiştik. Ergonomik açıdan ise kısmen bir kullanışlılık görmekteyiz. Kulak pedleri ileri ve geri dönüşler alabiliyor ancak içeriye doğru dönüş sağlamıyor. Yani her kulaklık incelememizde bahsettiğimiz, boyunda kulaklık tutma eyleminde bu kulaklık ne yazık ki bizlere bekleneni sunmuyor. Kulaklığı boynunuza indirdiğinizde yastıkların hafif baskısını hissedebiliyorsunuz.

Öte yandan CORSAIR HS60’ın kablosu ne yazık ki örgülü değil. 3.5mm jack bağlantı arayüzü kullanan kulaklığın üzerinde ses açma ve kapamaya ek olarak mikrofonu aktif/deaktif etme tuşu da bulunuyor. Ayrıca mikrofonun kulaklığa dahil olmadığını ve kullanmak isterseniz ayriyeten takmanız gerektiğini belirtelim. 

Corsair HS60 Oyuncu Kulakligi İncelemesi 009

Mobil kullanım düşünülerek ayarlanmış bu ayrılabilir mikrofon kullanış açısından oldukça faydalı olmuş. Ayrıca yapısı itibari ile de her yöne rahatlıkla ayarlanabilen mikrofon gürültü engelleme özelliği ile de dikkat çekiyor. Her ne kadar gürültü engelleme özelliği tek yönlü olsa da kulaklık için önemli bir detay olmuş.

Corsair HS60 Oyuncu Kulakligi İncelemesi 008

Corsair HS60 Oyuncu Kulakligi İncelemesi 013

Corsair HS60 Oyuncu Kulakligi İncelemesi 012

Corsair HS60 Oyuncu Kulakligi İncelemesi 015

Corsair HS60 Oyuncu Kulakligi İncelemesi 014

Teknik detaylar ve son yorum

Tasarım kısmından sonra geldik CORSAIR HS60 kulaklığın sunduğu performansa. Yazının başlığında kulaklığın 7.1 desteği içerdiğini söylemiştik. Bu destek kutu içerisinden çıkan 7.1 adaptör ile sağlanıyor. 3.5mm jackı bu adaptöre bağlıyorsunuz ve adaptörü USB olarak bilgisayara bağlıyorsunuz. Böylelikle kulaklık 7.1 seste çalışıyor. Eğer jack kullanmak isterseniz de kulaklık stereo moduna geçiş yapıyor. 

Corsair HS60 Oyuncu Kulakligi İncelemesi 003

Öte yandan kulaklığın sunduğu teknik özelliklere değinecek olursak 50mm sürücüler ile karşılaşıyoruz. Bu sürücüler 111 dB‘e kadar ses sunabilirken aynı zamanda 32 ohm empedans değeri verebiliyor. Kulaklığın PC, mobil ve PS4 platformları ile tam uyumlu çalıştığını da belirtelim. Aynı zamanda kulaklığın yazılım desteği de bulunmakta.

Mikrofon tarafında da Discord sertifikasına sahip tek yönlü gürültü engelleyebilen bir mikrofon ile karşılaşıyoruız. Oldukça net ve kayıpsız bir ses kaydı yapan mikrofon bu alanda ön plana çıkıyor. Son olarak kulaklığın sunduğu yalıtım performansı da oldukça iyi durumda. Kullanım halinde kendi sesinizi kontrol etmekte tereddüt ediyorsunuz. Ayrıca dışarıdan gelen seslere karşı da çok iyi bir yalıtım hissediyorsunuz.

Corsair HS60 Oyuncu Kulakligi İncelemesi

Evet değerli hocalar bu yazımızda sizlere CORSAIR HS60 oyuncu kulaklığından bahsettik. Kulaklık hakkında görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Kulaklığın videolu incelemesine ve testlerine aşağıda bulunan video bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!

CORSAIR HS60 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler