Perşembe, Nisan 25, 2024

SteelSeries Rival 3 incelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

SteelSeries tarafından geliştirilen ve Türkiye pazarında da satışa çıkan Rival 3 uygun fiyatı ve öne çıkan yeni özellikleri ile dikkatleri üzerine çekerken, biz de PC Hocası ekibi olarak SteelSeries Rival 3 oyuncu mouse’unu ofisimizde inceledik.

Neler yeni?

Ürün ilk bakıldığında Rival 6’nın kırpılmış versiyonunu andırıyor. Yeni Core sensörü, üç bölgeli RGB aydınlatması, Engine 3 yazılım desteği ve 60 milyon tıklama ömrü dikkat çeken özellikler arasında yer alsa da, 268 TL‘lik fiyatı ile Türkiye pazarında da fiyat/performans skalasına giriş yapıyor.

Ürünün ağırlığı 77 gram ve o hafifliği elinize aldığınız zaman gerçekten hissediyorsunuz. Aslında hafif olmasının altında plastik malzeme yapısı yattığını belirtmekte fayda var.

rival 3 incelemesi

rival 3 incelemesi 003

“60 milyon tıklama ömrü”

Bence SteelSeries Rival 3 ürününün en çok dikkat çeken özelliği burası. Ekip Rival 3‘e tam 60 milyon tıklama ömrü vermiş. Bunu diğer mouse modelleri ile kıyaslamak bir kenara dursun, klavyelerde bile şuanda genelinde 40-50 milyon tıklama ömrü bulunuyor.

Bir oyuncu mouse’unda ortalama 6 tuş olduğunu düşünürsek, bu rakam gerçekten SteelSeries‘in de dediği gibi “ömürlük” olabilir.

rival 3 incelemesi 005

rival 3 incelemesi 006

Engine 3 yazılım desteği

Daha önceden SteelSeries ürünü kullanmadıysanız, hemen hemen tüm ürünlerinde Engine 3 isminde yazılım desteği mevcut. Kullananlar yakinen bileceklerdir, yazılım çok stabil, arayüzü anlaşılır ve tasarımsal açıdan da göze hitap eden bir detaya sahip.

SteelSeries Engine 3 yazılımını bilgisayarınıza indirdikten sonra, otomatik olarak Rival 3 yazılım ekranında görünüyor ve isterseniz RGB aydınlatmaları, isterseniz makro atamalarınızı, isterseniz ivmeyi, isterseniz de tepkime hızını ayarlayabilmeniz mümkün. Eğer “Ben hiç yazılım kullanmayı sevmiyorum” diyenlerdenseniz siz de yazılımı kurmadan da DPI ayarlamalarınızı ve hazır renk modlarını kullanabiliyorsunuz.

rival 3 yazilim

“Sensör değişmiş”

SteelSeries Rival 3 ürününde TrueMove Core sensör kullanılmış durumda. Ürünü ofiste test ederken sadece masada değil, mousepad ile, düz yüzeyde, tırtıklı yüzeyde, duvarda veya aklınıza gelebilecek en basit detay olan bacağınızda bile rahatlıkla algılamalarının sorunsuz çalıştığını gördük.

TrueMove Core sensörünün başarılı çalıştığını ve algılama derinliğinin gayet iyi işlediğinin altını çizebilirim. Özellikle CS Go gibi oyunlarda sensörün etkisinin fazla olduğunu söyleyebiliriz. Anlık tepkimeler için bir mouse’da bakmanız gereken ilk detaylardan birisi sensördür.

rival 3 incelemesi 008

rival 3 incelemesi 007

3 bölgeli RGB aydınlatma

SteelSeries Rival 3 oyuncu mouse’unda bir değişiklik dikkatinizi çekmiş olabilir. Üründe RGB aydınlatma var fakat biraz farklı işliyor. Ürünü baştan sona kadar üç gövdeye bölen SteelSeries, böylece size yazılım üzerinden istediğiniz gibi üç farklı bölgeyi de renklendirmenizi sağlıyor.

Aydınlatmaların şiddetinin oldukça iyi göründüğünü söylemeliyim. Zira gündüz vaktinde bile, aydınlatmalar ışık vurmasına karşın net bir şekilde belli oluyor. Bir de eklenen RGB aydınlatmalar soft olmadığı için, elinizin altında şık bir şekilde görünmesini sağlamış.

rival 3 incelemesi 014

rival 3 incelemesi 013

rival 3 incelemesi 012

rival 3 incelemesi 011

rival 3 incelemesi 010

rival 3 incelemesi 004

SteelSeries Rival 3 değerlendirme

Artılar

  • 60 milyon tıklama ömrü
  • Engine 3 yazılım desteği
  • 1000 Hz 1 ms tarama oranı
  • 8500 DPI
  • Optik TrueMove Core sensör
  • 6 tuş ile makro atama
  • 3 bölgeli RGB aydınlatma

Eksiler

  • Örgüsüz ve ince kablo
  • Mat plastik yüzey

Önemli Not: Rival 3 ürünü şuanda Türkiye’de satışa çıkmadı. Hepsiburada üzerinde ön siparişte olduğunu görmüş olabilirsiniz. Sanırım SteelSeries burada kısa süreli bir kampanya yaparak, ön sipariş veren kullanıcılara QCK Medium mousepad modelini yanında hediye vereceklerini belirtmişler. Fakat bu kampanyanın kısa süreli olduğunu belirtelim. Sonradan bu avantaj ortadan kalkacak.

Ödüller

tavsiye fiyat performans tercih ödül

SteelSeries Rival 3 video incelemesi

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Kıyaslanamaz , tartışılamaz . Kullanan bilir arkadaşlar . Ne yaparsam yapayım negatif tepki vermedi . Kablo konusuna gelince günde 4-5 defa masanın arka kısmıyla duvar arasında sıkışıyor geriliyor fakat ne aşınma ortaya çıktı ne de bir yırtık vs. Parasını sonuna kadar hak ediyor .

  2. yeni aldm ve engine’i kurdum ama cpi toggle tuşu kesınlıkle calısmıyor ! tuşta mekanik bi sorun yok başka bişi atayınca çalışıyıor ama hangi tuşa cpi toggle atarsam atayım toggle etmıyor ! yazılımsal bi sorun mu yoksa windows 11 le mi uyumsuzluk anlıyamadm 2 kere sildim baştan yükledim gene de olmuyor neden acaba .yardım lütfen

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler