Cumartesi, Nisan 27, 2024

Asi ve güçlü: ASUS ROG XG32VQR monitör incelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası kanalı olarak şimdiye kadar pek çok monitör inceledik ve test ettik. Ancak YouTube’da sürekli tester olarak kullandığımız ASUS ROG XG32VQR isimli monitörümüz her test videosunda model olarak soruldu ve çok merak edildi. Biz de bu sefer “bu kadar çok soranı var” diye ürünü incelemeye aldık. Yani bugün bir test monitörünün incelemesini görmüş olacaksınız. Peki ASUS ROG XG32VQR oyuncu monitörü neden bu kadar merak edildi?

ASUS ROG XG32VQR Oyuncu Monitoru incelemesi 012

Tasarım

Bir ürünü almadan önce, dikkatinizi çeken ilk nokta tasarımdır. Albeniyi her zaman yükseltir. ASUS ROG XG32VQR oyuncu monitörü 32 inç büyüklüğe ve 1800 radyan kavisli bir yapıya sahip. Test masamızda durduğunda uzaktan bakan tüm son kullanıcıların hep dikkatini çekmiştir. Zira ürünün öne çıkan özellikleri arasında 24 inçlik bir modeli olması durumunda (aynı özelliklerde) oldukça rağbet göreceğini düşünüyorum.

Ürün ortalama 2 senedir ofisimizde hemen hemen her test videosunda görünüyor. Belki de bu yüzden merak konusu oldu bilmiyorum ama, görüntü kalitesi, tasarım, performans ve renk gamı birleştiğinde ortaya böyle bir ürün çıkıyor diyebilirim.

Ayrıca ürünün arka panelinde ROG detaylarını hissedebilmek mümkün. Monitörlerde RGB aydınlatmaya karşıyım. Zira genel modellerde sadece arka planda göründüğü için, oyuncu oyununu oynarken RGB aydınlatma yanmış veya yanmamış pek umursanmıyor. Sadece kendi odanızda bir ambiyans oluşturmak istiyorsanız, monitörün aydınlatması da size eşlik edebilir.

Asansörlü yapının hemen altında bulunan kırmızı aydınlatma size ROG işaretini kibarca yansıtabiliyor. Bu parçayı isterseniz çıkartabiliyor, isterseniz de kendiniz aynı ölçülerde logolarınızı veya iconlarınızı bastırıp o ışığın detaylarından faydalanabilirsiniz.

ASUS ROG XG32VQR Oyuncu Monitoru incelemesi 006

Performans

Monitör 144 Hz tazeleme oranı, 4 ms tepkime süresi, 2560 x 1440 px (2K) çözünürlüğe ve DCI-P3 %94 oranında renk gamına sahip. Öte yandan DisplayHDR 400 ile de daha doygun kontrast ve renk performansı ortaya çıkıyor.

Belki de uzaktan baktığınızda bu kadar büyük panelde bu kadar iyi görüntünün olması takipçilerimizin dikkatini çekmiştir. Gerçekten çekmeyecek kadar değil. Özellikle akşam kullanımlarda, bu renk gamını oyunlarda hissedebilmek mümkün.

Monitörde AMD FreeSync teknolojisi de yer alıyor. Bu teknoloji sayesinde ekran kartınız da AMD ise, ekran kartınız ve monitörünüz eş zamanlı çalışarak oyunlarda yırtılmalar, bozulmalar veya gecikmelerin önüne geçerek daha net ve düz görüntüler elde etmenize imkan tanıyor.

ASUS ROG XG32VQR Oyuncu Monitoru incelemesi 008

ASUS ROG XG32VQR Oyuncu Monitoru incelemesi 007

ASUS ROG XG32VQR teknik özellikler

  • Ekran boyutu: 31.5 inç
  • Ekran boy oranı: 16:9
  • Renk doyumu: 125%(sRGB)
  • Tepkime süresi: 4ms
  • Çözünürlük: 2560 x 1440 px (2K)
  • Parlaklık: 450 cd/㎡
  • Kontrast oranı: 3000:1
  • Kavis aralığı: 1800R
  • Tazeleme oranı: 144Hz
  • HDCP desteği: Mevcut
  • Güç tüketimi: <43 W*
  • Net ağırlık: 9.6 kg
  • Piyasa fiyatı: 2.800 TL+

ASUS ROG XG32VQR Oyuncu Monitoru incelemesi 004

Ödüller

ustun performans tasarim odulu pch

ASUS ROG XG32VQR inceleme videosu

Ürünü PC Hocası YouTube kanalımızda detaylı olarak inceledik ve günümüz oyunlarında testlerini gerçekleştirdik. Özellikle Battlefield 5 ve Forza Horizon 4 gibi güncel oyunlarda sizlere renk doygunluğunu göstermeye çalıştık. Ürünle alakalı aklınızda yine soru işaretleri varsa, yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Bir sonraki inceleme videomuzda görüşmek üzere, kendinize çok iyi bakın.

Monitör fotoğrafları

ASUS ROG XG32VQR Oyuncu Monitoru incelemesi 003

ASUS ROG XG32VQR Oyuncu Monitoru incelemesi 002

ASUS ROG XG32VQR Oyuncu Monitoru incelemesi 013

ASUS ROG XG32VQR Oyuncu Monitoru incelemesi 012

ASUS ROG XG32VQR Oyuncu Monitoru incelemesi 009

ASUS ROG XG32VQR Oyuncu Monitoru incelemesi 005

ASUS ROG XG32VQR Oyuncu Monitoru incelemesi 010

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler