Cumartesi, Nisan 20, 2024

SteelSeries Rival 5 Mouse İncelemesi 

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amiral gemisi sınıfında bir mouse isteyenler için yeni bir konuğumuz var. PC Hocası inceleme köşesinde değerlendireceğimiz SteelSeries Rival 5 mouse, üst seviye iddiasını taşıyan ürünlerden bir tanesi.

Tasarım, teknik yeterlilik, malzeme kalitesi gibi birçok kısımda iddialı olan yeni mouse özellikle oyunculara nasıl artılar sunuyor daha yakından bakıyoruz.

Kaçırmayın: GamePower Renji Oyuncu Mouse İncelemesi

SteelSeries Rival 5 Tasarımı ve Kutu İçeriği

Yeni amiral gemisi mouse modelinde tasarım, rahat kullanım düşünülerek olabildiğince ergonomik yapıda düşünülmüş. SteelSeries bu konuda nihai tasarıma ulaşana kadar birçok kez denemeler yapmış ve kalıplar üzerinden ilerleyerek en ideal tasarımı yakalamış.

SteelSeries Rival 5 incelemesi

Merak edenler için geliştirme aşamasına ait prototip modellerin yer aldığı bir görsel de ekleyeceğim. Tasarım bölümüne devam ettiğimiz zaman şunu söyleyebiliriz ki SteelSeries Rival 5, sağ el için tasarlanmış bir mouse. Hem pençe kavrama stilinde hem de parmak ucu kavrama stilinde rahat kullanım imkanı sunuluyor.

SteelSeries Rival 5 incelemesi

Tasarımı zenginleştirmek adına yer verilen RGB aydınlatmalar ise oldukça iyi konumlandırılmış durumda. Biri tekerlek kısmında, ikisi iki yanda bumerang benzeri şekilde ve arka kısımda marka logosunda bir aydınlatma kullanılmış durumda. 4 yerden verilen RGB aydınlatma, bu ışık bölümlerinin altında 10 bölgede çalışmakta.

SteelSeries Rival 5 incelemesi

Tabii ki RGB aydınlatma dediğimizde anladınız ama şu detayı da verelim ki seride 16.8 milyon renk desteği var. Üstelik RGB ışıklandırmaya baktığınız zaman, öyle kalitesiz mouse modellerinde yer alan aşırı parlak ışıklandırma yok.

Daha soft bir yapı var ve gözü rahatsız etmeyerek güzel bir görüntü sunuyor. Unutmadan RGB aydınlatmanın diğer SteelSeries ürünleriyle de uyum içerisinde çalıştığını ekleyelim.

Kablo Kısmı

SteelSeries Rival 5 mouse için genel tasarım iyileştirilmiş ve daha iyi bir ergonomik yapı sunulmuş. Ama tek iyileştirme bu değil. Mouse kablo kısmında da yenilenmiş. Plastik kablolar bırakılmış. Bunun yerine süper örgü mikrofiber kablo kullanılmış. Hem daha hafif olan kablo hem de daha dayanıklı diyebiliriz.

SteelSeries Rival 5 incelemesi

  • Malzeme: ABS
  • Ölçüler: 128.80 mm uzunluk X 63.35 mm ön ve 68.15 mm arka genişlik X 28.20 ön ve 42.00 mm arka
  • Süper Örgü Kablo uzunluğu: 2 metre
  • Tuş Sayısı: 9 adet
  • Ağırlık: 85 gram
  • Arka kaplama malzemesi: Siyah mat kaplama

Kutu ve Kutu İçeriği

SteelSeries Rival 5 kutusu, markanın standartlarının dışına çıkmıyor. Kutuda üst kısımda gri ve turuncu detaylar dikkat çekiyor. Sade ve mouse modelini öne çıkaran bir kutu var. Kutunun içeriğine gelince kutudan;

  • Rival 5 mouse
  • Kullanım kılavuzları çıkmakta.

SteelSeries Rival 5 Teknik Özellikler ve Teknolojiler

SteelSeries Rival 5 incelememizde tasarımı sonuna kadar ele aldığımızı düşünüyorum. Tabii ki oyuncuların çok merak ettiği bir kısım daha var ki o da teknik özellikler. Nasıl bir mouse? Oyun performansı nasıl? Hepsine bakacağız. Teknolojilerinden başlayalım.

Yeni TrueMove Air Sensör: Yeni rival modeliyle beraber yeni bir sensöre geçiş yapılıyor. Rakiplerle karşılaştırıldığı zaman 3 kata kadar daha yüksek doğruluk oranına sahip olduğu söylenen TrueMove Air sensör, gerçek 1’e 1 izleme ayrıcalığı sunuyor.

SteelSeries Rival 5 incelemesi 5

Bu demek oluyor ki gecikmesiz bir şekilde hareketleriniz aynen yansıtılacak. Sensör hız olarak ise maksimum 400 IPS seviyesine kadar ulaşıyor. Yine bu da iddialı bir değer ve hassaslığı arttırıyor. 40G ivme ve 18.000 CPI taramada yine sensörün diğer özellikleri arasında.

SteelSeries Rival 5 incelemesi

Teknik Detay 

  • TrueMove Air Sensör
  • 1 ms tepkime süresi
  • 40G ivme
  • 400 IPS hızlanma

Yüzey Testleri

SteelSeries Rival 5 incelemesine devam ederken araya mini bir test sıkıştırmak istedik. Yeni sensör kağıt üzerinde çok iddialı. Yüzey testlerinde de nasıl olduğunu görmek istedik.

Yüzey testlerine bakıldığı zaman; Mousepad üzerinde, karton yüzey üzerinde ve ahşap yüzeyde sorunsuz bir şekilde mouseu kullanabiliyorsunuz. Fakat cam yüzeye geldiğimiz zaman, ciddi derecede takılmalar olduğunu görmekteyiz. Cam yüzeyde kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.

SteelSeries Rival 5 incelemesi

Yeni Nesil Altın Mikro Anahtarlar: İyi bir işçilik yanında iyi bir malzeme kalitesi. İşte SteelSeries Rival 5 bunu sunmak adına malzeme konusunda da çok iddialı.

Rakiplerine göre 3 kata kadar daha dayanıklı olan yenilenmiş altın mikro anahtarlara sahip mouse, 80 milyon tıklama ömrü sunuyor. Çift tıklamaları engelleyen özel anahtarlar çok iyi bir tıklama hissiyatına sahip ve suya, toza karşı dayanıklı. IP54 sertifikasıyla geliyor.

SteelSeries Rival 5 incelemesi

9 Programlanabilir Tuş: Oyuncuların çok önem verdiği konulardan biri olan tuş sayısı konusunda çok cömert bir ürün karşımızda. Toplamda 9 adet tuş bulunuyor.

Tabii ki bu tuşlar özelleştirilebilir ve kısayolların atanabildiği tuşlar. Yan kısımda 5 tuş yer alıyor ve çok kolay bir kullanım imkanı sunulmuş. Farklı oyunlar için farklı ayarlamalar da söz konusu. Yaptığınız ayarlamaları SteelSeries hesabınız içerisinde tutabiliyorsunuz onu da ekleyelim.

SteelSeries Engine Yazılımı: Mouse konusunda tüm ayarlamaları ve RGB düzenlemelerini bu yazılım üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. Fakat burada unutulmaması gereken bir şey var ki yazılımın Türkçe dil desteği hala yok.

SteelSeries Rival 5 Türkiye Fiyatı

En düşük fiyatlara baktığımız zaman şu an için 699 TL satış fiyatı olduğunu görmekteyiz.

SteelSeries Rival 5 incelemesi

Evet vereceğimiz detaylar ve özellikler bu şekilde. Dilerseniz genel bir toparlama yapalım ve mouse hakkında görüşlerimizi de paylaşalım.

SteelSeries Rival 5 Genel Değerlendirme

Amiral gemisi sınıfı bir mouse için gerçekten iyi derecede performans sunulduğu kesin. Yeni sensör oldukça başarılı ve tepkime süreleri çok iyi. Ayrıca kablonun süper örgü kablo olarak değişmesi de yerinde bir karar olmuş.

Mouse kullanılırken sanki kablosuz bir mouse gibi hissiyat veriyor. Ekstra olarak kablo ağırlığı hissetmiyorsunuz. Tüm bunlar göz önüne alındığında başarılı ve tercih edilebilecek bir ürün olduğunu söyleyebiliriz.

 

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler