Salı, Mart 19, 2024

SteelSeries Stratus Duo İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünlerin incelemesini gerçekleştirdiğimiz hocanın masasında yeniden birlikteyiz. Bugün masada, SteelSeries Stratus Duo incelemesi gerçekleştiriyoruz.

PC tarafından oyun odaklı sunduğu ürünler ile adından sıkça söz ettiren SteelSeries, çoklu platform destekli kontrol cihazlarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce Stratus XL modeli ile karşımıza çıkan firma, bu kez daha ufak boyutlu ama benzer işlevli yeni kumadandası ile bizleri karşılıyor. Bizler de yeni kumandaya yakından bakıyoruz.

Tasarım

Stratus Duo, SteelSeries’in alıştığımız kutu tasarımı ile geliyor. Turuncu ve beyaz renklerle hazırlanan kutunun üzerine ürünün resmi, çeşitli bilgiler ve diğer açıklamalar yer alıyor. Kutuyu açtığımızda ise bizleri Stratus Duo, 2.4GHz kablosuz alıcısı, micro-USB girişli şarj kablosu ve çeşitli kullanım dokümanları karşılıyor.

steelseries stratus duo incelemesi

SteelSeries Stratus Duo, esasen selefi modelleri Stratus XL ve Nimbus ile aynı tasarım dilini paylaşıyor. Diğer iki modele göre dikkat çekici turuncu renginden sıyrılan Stratus Duo, siyah ve gri bütünlüklü bir renk tasarımına sahip. Tamamen mat yapıda olan kumanda, bu noktada siyahın asilliğini güçlü bir şekilde yansıtıyor.

steelseries stratus duo incelemesi 009

Yukarıda Stratus Duo’nun daha ufak olduğunu aktarmıştık. Esasen boyut açısından bu ufaklık, Stratus XL modeline göre uzunlukta sadece 5mm fark ediyor. Kumandanın genişliği 150mm ile Stratus XL ile aynı oranda. Dolayısı ile ele rahat bir şekilde oturan kumanda, 245 gramlık ağırlığı ile de tok bir hissiyat sunuyor. Özellikle uzun süreli oyunlarda bu ağırlık, bunaltıcı bir durum yaratmıyor.

SteelSeries Stratus Duo’nun diğer tasarım detaylarında Xbox tuş dizilimi görmekteyiz. AXYB isimlendirmeleri ile kullanılan tuşlarla birlikte, tık destekli 360 derece dönebilen çift analog görmekteyiz. Kumandanın orta kısmında ise 4 kademeli bildirim LED’i ve hemen altında fonksiyon tuşları bulunmakta. Bildirim LED’leri, cihazın şarj durumu ile ilgili bilgi verirken, bağlantı durumu hakkında da bilgilendirme sunuyor.

steelseries stratus duo incelemesi 014

Kontrolcünün arka kısmında ise bağlantı türünü ayarlayabileceğimiz bir anahtar; bağlantı düğmesi, micro-USB girişi, pil durum tuşu ve açma kapama anahtarı mevcut. Bunun haricinde alışıtığımız tuş sistemi ile gelen kontrolcü, tasarım noktasında dikkat çeken farklı bir detay sunmuyor. Yine de kumandaya eklenebilen harici bir aparattan bahsetmemiz gerekiyor.

steelseries stratus duo incelemesi 008

SteelSeries, Stratus Duo ve diğer kumandalarla kullanılabilen bir Smart Grip yani telefon tutucu sunuyor. Kumandalardan ayrı olarak satılan bu üründe kullanıcılar, telefonlarını bu ürüne, ürünü de kumandalarına bağlayarak kumanda üzeri ekranlı oyun deneyimi yaşayabiliyor. Esasen kullanımı oldukça pratik olan bu eklentinin kutu içeriğine dahil olmasını isterdik ancak ayrı olarak satışa sunulmuş.

steelseries stratus duo incelemesi 017 1

steelseries stratus duo incelemesi 003

steelseries stratus duo incelemesi 007

Teknik Detaylar ve Kullanıcı Deneyimi

SteelSeries Stratus Duo, teknik detay noktasında kullanıcıyı tatmin edebilecek birçok özellik içeriyor. Bu noktada öne çıkan en önemli özelliğin, kumandanın sunduğu PC ve mobil uyumluluk desteği. Bildiğiniz gibi selefi model Stratus XL, yalnızca Bluetooth ile çalışmaktaydı. Stratus Duo modeli ise hem Bluetooth hem de kablosuz alıcı ile çalışabiliyor. 

steelseries stratus duo incelemesi 012

Dolayısı ile bilgisayarında Bluetooth alıcısı olmayan kullanıcılar için dahili 2.4GHz alıcı içeren kumanda, herhangi bir yazılım gerektirmeden bağlantı sağlayabiliyor ve anında oyuna hazır hale gelebiliyor. Bu noktada hem PC hem de mobil platforma destek sunan kumanda, PC tarafında Steam desteğine de sahip. Kumanda, bilgisayara Xbox kontrolcüsü olarak bağlandığı için destek sunan binlerce oyunda orijinal bir deneyim sunabiliyor.

steelseries stratus duo incelemesi 018

Stratus Duo’nun bir diğer destek verdiği platformun da son yılların gözde oyunculuk türü VR olduğunu belirtelim. Oculus Rift, Oculus GO ve Samsung Gear VR ile de tam uyumlu olan kumanda, bu noktada VR oyuncuları için de ilgi çekici durumda. 

SteelSeries Stratus Duo, içerdiği şarj edilebilir Lityum-iyon batarya ile kullanıcıya 20 saatten fazla oynama süresini garanti ediyor. Çekim gücü noktasında da 12 metreye kadar kapsama alanı sunan kumanda, odanızın bir ucundan oynamaya el verişli bir bağlantı sunuyor. Diğer tarafta kablolu bağlantıya da destek sunan cihazın kablosu 1.8 metre uzunluğunda.

steelseries stratus duo incelemesi 005

Kumandanın sunduğu kullanıcı deneyiminde ise oldukça tatminkar sonuçlar elde ettiğimizi söyleyebiliriz. Tüm el tipleri için rahat kavranabilen kumanda, tuş hassasiyeti noktasında da zorluk çıkartmıyor. Olması gerektiği gibi ne yumuşak ne de çok sert basılan tuşlar, bu noktada iyi bir performans sunuyor.

steelseries stratus duo incelemesi 013

Yine de kumanda ile ilgili olarak olumsuz sayabileceğimiz iki nokta mevcut. Bunlardan ilki, kumandanın titreşim motoru içermiyor olması. Bu motorlar bildiğiniz gibi oyun esnasında yediğiniz kurşundan yakınınızdaki patlamaya hatta direkten dönen şutunuza kadar titreşimle geri bildirim sunan önemli bir özellik. Ancak ne yazık ki kumanda bu desteğe sahip değil. Diğer tarafta tuşların performansı yüksek olsa da, biraz fazla gürültülü çalışıyor. Bunlar dışında kumanda, beklediğiniz tüm özellikleri sizlere sunabilecek güçte.

Hocanın Yorumu

SteelSeries, oyunculara yönelik ürünleri ile birçok kullanıcıyı kendisine yaklaştırmayı başaran ender firmalardan. Şüphesiz yeni kumandası Stratus Duo’da bu ürünlerin başında gelecebilecek bir model. Bir iki noktada eksiklik hissetsek de Stratus Duo, sunduğu uzun batarya ömrü ve çoklu platform desteği ile amatör pro tüm oyuncular için tercih edilebilir bir kumanda olacaktır.

tasarım odulu editor tavsiyesi ustun performans odul

Bu noktada hem bilgisayarında hem de telefonunda joystick deneyimi elde etmek isteyen takipçilerimiz için SteelSeries Stratus Duo kumandayı tavsiye ederiz. Ürünün çeşitli e-ticaret sitelerin 350 ile 450 TL arasında bir fiyat etiketine sahip olduğunu hatırlatalım.

İncelememizi burada sonlandırırken, ürünün oyun deneyimlerini içeren video incelemesine aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

SteelSeries Stratus Duo Oyun Kumandası İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler