Salı, Nisan 23, 2024

SteelSeries Stratus XL İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba değerli PC Hocası takipçileri. Yepyeni bir inceleme ile yeniden birlikteyiz. Hocanın masasında bugün SteelSeries Stratus XL incelemesi gerçekleştireceğiz. 

Bilgisayar oyunculuğunun vazgeçilmezleri klavye ve mousea karşı bugüne kadar birçok alternatif kontrolcü üretilse de hiç biri bu ikilinin yerini tutamadı. Ancak oyun konsolları tabii ki bunun dışarısında kalıyor ve gamepadler oyun dünyamızın büyük bir bölümünde bizlerle olmaya devam ediyorlar. İşte SteelSeries, gamepad sistemini sadece konsola değil, diğer platformlara da taşımak için bir kontrolcü üretti. Hem PC hem mobil oyuncular düşünülerek hazırlanan SteelSeries Stratus XL gamepadini bizler de sizin için temin ettik ve bugün birlikte inceleyeceğiz. Bakalım gamepad bizlere neler sunuyor?

Kontrol sende mi?

SteelSeries Stratus XL, daha önce gördüğümüz standart gamepadlere oldukça benziyor. Zaten günümüz gamapad tasarımları artık boyut haricinde farklı şeyler sunmuyor. Kontrolcü siyah bir renk ile geliyor ve analog düğmelerin görünen bölgelerinde turuncu rengi taşıyor. Aynı zamanda kontrolcünün üst bölümünde de gri bir şerit göze çarpmakta. Gamepadin kutu içeriğinde ise kontrolcüye ek olarak kullanım belgeleri ve 2 adet kalem pil bulunuyor.

SteelSeries Stratus XL İncelemesi 004

Tasarımsal açıdan gamepadin ele iyi oturduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan 288 gramlık ağırlık da hakeza ne çok hafif ne çok ağır olacak şekilde karşımıza çıkıyor. Oyun oynarken ağırlık ya da boyutlarla ilgili olumsuz bir durum yaşamıyorsunuz. Tabii ki eliniz çok büyükse kontrolcü elinize ufak gelebilir. Üzerinde hangi bir aydınlatma görmediğimiz kontrolcünün ön bölümünde ufak bir batarya bilgi LED’leri bulunmakta.

SteelSeries Stratus XL İncelemesi 008

SteelSeries Stratus XL gamepad, gücünü kutu ile birlikte gelen ve yeniden şarj edilebilen 2 adet AA kalem pil ile sağlıyor. Pillerin ayrılabilir olması kullanım açısından iyi bir detay çünkü pil bittiğinde yedek pil kullanılarak oyuna devam edilebilir. Öte yandan pillerin sunduğu batarya ömrü de 40 saat civarı olarak belirlenmiş durumda. Sürenin oldukça makul olduğunu söyleyebiliriz. 

SteelSeries Stratus XL İncelemesi 010

Kontrolcünün kullandığı bağlantı birimlerinde her ne kadar Bluetooth ön plana çıksa da USB kablo ile de bağlantı kurma imkanınız var. Ancak kutu içerisinde bir kablo gelmiyor. Dilerseniz cihazlarınıza bu şekilde de bağlayabilirisniz. Yine de kablo bağlantısını zorunda kalmadıkça önermediğimizi belirtelim zira kablonun kumandaya girdiği yer oldukça dik durumda. Bu da oyun oynarken rahatsızlık yaratabilir ve o yuvada esneme ya da kırılmalara sebep olabilir.

SteelSeries Stratus XL İncelemesi 006

SteelSeries Stratus XL; PC, Android, iOS ve VR ile tam uyumlu olarak çalışabiliyor. VR uyumunda ise yalnızca Google Daydream VR ve Samsung Gear VR ile uyum söz konusu. Gamepadin dikkat çeken özelliklerinden biri de sunduğu yazılım desteği. PC ortamında edinebileceğiniz bu yazılım ile kumanda üzerinde bulunan 13 tuşu istediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz. Öyle ki diğer gamepadlerde görmediğimiz analog tuş hassasiyeti, açılama ve diğer detaylar hakkında çok daha özgür bir tercih hakkı sunulmuş.

SteelSeries Stratus XL İncelemesi 012

SteelSeries Stratus XL İncelemesi 007

SteelSeries Stratus XL İncelemesi 016

SteelSeries Stratus XL İncelemesi 021

SteelSeries Stratus XL İncelemesi 019

SteelSeries Stratus XL İncelemesi 017

SteelSeries Stratus XL İncelemesi 014

İncelemenin sonuna doğru gelirken hocanın yorumunu almayı ihmal etmeyelim ve son notları aktaralım.

Hocanın yorumu

SteelSeries Stratus XL, piyasada bulunan birçok gamepade göre oldukça hazır ve iyi durumda bir kontrolcü. Ortalama 300 Türk lirası satış fiyatına sahip olan bu ürünü neden tercih edelim diyecek olursanız da cevabı yine sizin vermeniz gerekir.

SteelSeries Stratus XL İncelemesi 020

Esasen bilgisayar oyunculuğunda şu ana kadar üretilmiş hiç bir kontrolcünün mouse ve klavye gibi yüksek seviye bir oyun deneyimi sunduğunu söyleyemeyiz. Ancak mobil cihazlar, tabletler gibi taşınabilir cihazlarda oyun oynamak kimi zaman zorlaşabiliyor. Eğer siz de bu cihazlarda daha fazla zaman geçiriyor ve dokunmatik panellerden keyif alamıyorsanız bu joysticki tercih edebilirsiniz. Ki zaten bu gamepad daha çok mobil platformları hedefleyerek üretilmiş. 

Evet değerli hocalar bir incelemenin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu incelememizde sizlere SteelSeries Stratus XL gamepadinden bahsettik. Ürün ile ilgili video incelemesine aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

SteelSeries Stratus XL GamePad İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

5 YORUMLAR

  1. Ürünü bende denedim hocam inceleme için teşekkür ederim ayrıca şunu gördüm SteelSeries hangi ürünü yaparsa yapsın hep aynı kalitede yapıyor. Stratus XL elime alınca rival 600 kullanıyor gibi oldum ?

  2. Performans aramak yerine ayaklarını uzatıp takacaksin bilgisayarına kolu, oynayacaksın mis gibi FIFA 19 oh yanına da ıvır zıvır çekeceksin değme keyfine ? bu pazar alacağım inşallah hocam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler