Merhaba PC Hocası‘nın güzide takipçileri. İncelemelerine doyamadığımız hocanın masasında yeniden birlikteyiz. Hocanın masasında bugün CoolerMaster H500P Kasa incelemesi gerçekleşecek.
Son dönemde bilgisayar dünyasında hızla yükselen CoolerMaster, bu kez üst düzey sistemler için geliştirdiği H500P kasa ile karşımıza çıktı. Bakalım bu kasa, tasarım ve teknik anlamda bizlere neler sunuyor?
Şık, sağlam, dinamik!
CoolerMaster H500P ilk bakışta bizleri etkileyen bir tasarım ile karşılıyor. Siyah ve metal (füme) renklerin birlikte kombine edildiği kasanın en dikkat çekici noktası hiç şüphesiz etrafını saran temperli camlar. Son yıllarda üretilen ve artık giriş ya da üst segment farketmeyen kasalarda görmeye alıştığımız temperli cam, CoolerMaster H500P’de de oldukça bonkör şekilde kullanılmış. Kasanın yan panelinde, üst panelinde ve ön panelinde kullanılan bu camlar, estetik açıdan hoş bir görünüm sunmuş.
CoolerMaster H500P, kullandığı malzemeler ile de dikkat çekici görünmekte. Çelik alaşım ve sert plastiğin harman edildiği kasa, hem ağırlık bazında hem de sağlamlık bazında oldukça güçlü görünmekte. Öte yandan kasa ile birlikte gelen fanlar da estetik açıdan yine kasaya artı güzellik katmış. Kasanın ön panelinde 2 adet RGB destekli ve 800 RPM hızında dönen 200mm boyutunda fan görmekteyiz. Arka kısımda ise 1200 RPM hızında dönen 140mm boyutlu bir egzoz fanı bulunuyor.
Öte yandan dilerseniz bu dahili fanlara ek olarak sizler de fan ekleyebilirsiniz. Bu bağlamda ön ve üst panele 120mm ya da 140mm boyutunda 3 adet fan, 200mm boyutunda ise 2 adet fan ekleyebilirsiniz. Fan desteği arka panelde ise 120mm ya da 140mm boyutlu olacak şekilde 1 adet ile sınırlandırılmış. Sıvı soğutma kanadında ise kasamız üst ve ön kısımda 120mm‘den 360mm‘ye kadar oldukça geniş bir tercih hakkı sunmuş. Ancak üst kısma eklenecek sıvı soğutma radyatörünün kalınlığı maksimum 55mm olmalı. Arka kısımda ise yine 120mm ya da 140mm desteği görünmekte. Tüm bu havalandırma kanallarının giriş ve çıkışlarında toz filtreleri de bulunmakta.
CoolerMaster H500P kasa sunduğu şık görünümü kablolamada da sürdürmüş. Oldukça kullanışlı ve geniş bir kablolama alanı sunan kasa, kabloların üzerini kapatıcı şık kapakları da kasaya dahil etmiş. Bu kapaklar zaten düzenli kabloların tamamen gizlenmesine olanak tanıyor ve daha temiz bir görüntü oluşturuyor.
Ayrıca kasanın ön ve üst paneli de ayrılabilir bir yapıda. Yani dilerseniz kasayı tamamen çıplak bırakabilirsiniz. Ancak bu durumlar ilgili olumsuz bir durum kasayı taşırken yaşanıyor. Üst kısımda tutma sapı olmadığı için kasayı kaldırmak istediğinizde kapak elinize geliyor. Buranın en azından vida ile tutturulmuş olmasını beklerdik.
Öte yandan kasanın sahip olduğu yuvalar da oldukça tatminkar seviyede. En çok dikkat çeken şeyin dikey ekran kartı tutucu bölmesi olduğunu görüyoruz. Normalde ekran kartı yuvaları yatay durumdayken CoolerMaster, bu kasaya özel bir bölme açarak dikey tutucu kullanımına olanak sağlamış. Kasanın sahip olduğu depolama yuvalarında ise 2 adet 2.5 ve 3.5 içlik HDD yuvası, 2 adet 2.5 inçlik SSD yuvası bulunuyor. Yani 2.5 inç boyutunda SSD kullanarak SSD destek sayısını dörde çıkartma imkanı mevcut.
Kasanın giriş çıkışlarında ise her ne kadar gözümüz USB Type-C arasa da 4 adet USB yuvası bu durumu biraz toparlamış. Yuvaların 2 tanesi USB 3.0 hızında çalışırken diğer iki yuva USB 2.0 hızında çalışıyor. Aynı zamanda HD Audio destekli 3.5mm jack giriş ve çıkışları da yine mevcut. Son olarak kasamızın tüm anakart tipleri ile uyumlu olduğunu da belirtelim ve hocanın yorumuna geçelim.
Hocanın yorumu
CoolerMaster H500P kasanın incelemesini yavaş yavaş bitirirken son yorum olan hocanın yorumuna geldi sıra. CoolerMaster üst düzey sistem kullanıcıları için tasarladığı bu kasa için ciddi bir çalışma yapmış diyebiliriz. Her ne kadar ufak tefek noktalar atlanmış olsa da mevcut hali ile bu kasa beklentileri fazlasıyla karşılayacak durumda. Bu bağlamda üst düzey bir sistem toplayacaksanız, CoolerMaster H500P kasa sizler için iyi bir tercih olacaktır.
Evet değerli hocalar bir inceleme yazısının daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu inceleme yazımızda sizlerle CoolerMaster H500P oyuncu kasasına yakından baktık. Ürün hakkında daha detaylı incelemeye aşağıda bulunan video bağlantısından ulaşabilir, ürün ile ilgili görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!
CoolerMaster H500P İncelemesi
