Cumartesi, Nisan 27, 2024

Steve Wozniak: “Apple Yıllar Önce Parçalanmalıydı”

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yine de hala Apple’ı takdir ediyor; Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak, kurulmasına yardım ettiği şirketi eleştirme konusunda asla utangaç değildir. Bu hafta Bloomberg’e Apple’ın çok uzun zaman önce parçalanması gerektiğini söyledi.

Elizabeth Warren’ın istediği gibi hükümet düzenleyicilerinden bahsetmiyor. Aksine, kendisi gibi mühendislerin kendi başlarına çalışmakta özgür oldukları bir ortam inşa etmekten bahsediyor gibi görünüyor.

İşte tam alıntı: “Apple’ın uzun zaman önce kendi başına ayrılıp keşiflerin uzaktaki yerlere bağımsız bölümler açmasını ve Hewlett Packard’ın orada olduğu gibi bağımsız olarak çalışabilmelerini diliyorum.”

Apple, Monolitik Bir Varlık Olarak Oldukça İyi Görünüyor

Hewlett Packard Enterprise

Wozniak’a göre, HP’nin kişisel bir bilgisayar yapmak istediğinde Wozniak’ı reddeden şirket olduğunu ve HP’nin bir şirket olarak Apple’ın bugün olduğu çılgınca başarılı önüne gelen her şeyi yıkan güç yakınında olmadığını not edebilirsiniz ancak Woz, geçmişte HP’yi özgürce çalışmasına izin verdiği için övdü. 2011’de “Mühendisler gece girip, ihtiyaç duydukları tüm parçalara ve kendi tasarımları üzerinde çalışmak için araçlara erişebildiler” diye hatırladı.

“Büyük teknolojinin çok büyüdüğünü, hayatımızda çok büyük bir güç olduğunu ve seçimlerimizi elimden aldığını düşünüyorum.” dedi Bloomberg’e konuşan Woz, kaçmak zor, ancak Apple‘ın “şirketlerin en iyisi” olduğunu düşündüğünü, çünkü insanları takip etmekten çok para satan ürünler ürettiğini ekledi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler