Cuma, Mart 29, 2024

Super Mario World için Geniş Ekran Desteği Geldi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüz ekranlarında retro oyunları orijinal çözünürlüklerinde oynamak, kenarlardaki siyah boşluklar ve yanlış oranlar nedeniyle gözümüze biraz tuhaf gelebiliyor. Geniş ekranda retro oyunlar, eski oyunlarla ilgili anılarımızı yeşertme eğiliminde pek değil, ancak bunu düzeltmek için bazı alternatifler var.

Retro konsol oyunları oynamak için belirli uygulamalar, geniş ekran çözünürlüklerinde oynayabilmemiz için genel bir düzeltme kullanarak daha iyi bir deneyim sağlayabiliyor, ancak bu genellikle bazı görsel sorunları beraberinde getiriyor. Diğer seçenek, mod yapımcılarının her seferinde bir oyunu geniş ekranlar için uyarlamasıdır, bu daha uzun süren bir süreç ancak onlarca üstün kalite ile birlikte getirmesiyle sonuçlanıyor.

Böyle bir örnek, Vitor Vilela’nın yaptığı en son mod çalışmasıdır. Vitor, ekibiyle birlikte geniş ekran uyumluluğu sunarak SNES için Super Mario World’ü modifiye eden bir yazılım mühendisi ve ROM geliştiricisidir. Şimdilik, daha sonraki bir tarihte 2:1 ve 21:9 oranlarıyla birlikte yalnızca 16:9 ve 16:10 çözünürlükleri destekliyor.

Bunun çalışması için Vilela, yatay çözünürlüğü orijinal 256×224 çözünürlükten 352×224’e 96 piksel olarak genişletti. Çözünürlükteki artışa rağmen, SNES’ten 8:7 piksel en boy oranını değiştirmiyor.

Super Mario World’ü geniş ekran çözünürlükte oynamakla ilgileniyorsanız, Vitor ve ekibi tarafından oluşturulan yamayı indirmeniz gerekiyor. Yama, Super Mario World (ABD) ROM’unu içermiyor. Ayrıca, bsnes_hd öykünücüsüne de ihtiyacınız olacak ve ROM dosyalarının yamalanmasıyla ilgili bu kılavuzu takip etmelisiniz. Yama uygulandıktan sonra, yapılandırma dosyasının doğru yapılandırılmış geniş ekran ayarlarına sahip olduğundan emin olun.

Super Mario World’ün yanı sıra Vitor Vilela’s Laboratory, diğerlerinin yanı sıra Gradius III, Contra III, Super Castlevania IV gibi oyunları da optimize etti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler