Cuma, Mart 29, 2024

Suudi Arabistan Vatandaşı İnsansı Robot Sophia, Taliplerini Arıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Üretimi Hong Kong merkezli Hanson Robotics tarafından sağlanan insansı robot Sophia‘yı duyanlarımız olmuştur. Suudi Arabistan, 25 Ekim’de düzenlenen Geleceğin Yatırım Girişimleri etkinliğinde Sophia‘ya vatandaşlık verildiğini duyurmuştu. Dubai’de Bilgi Zirvesi 2017‘ye katılan Sophia; yalnızlığı pek sevmiyor olmalı ki, ailenin çok önemli bir olgu olduğunu ve bir aile kurmak istediğini söyledi

“Bekârım, Taliplerimi Bekliyorum”

Vücut şekli insan bedenini anımsatan robotlara insansı robot adı verilmekte. Bu robotlar, bizim Sophia‘dan öncesinde de çok kez şahit olduğumuz cihazlar. Örneğin Asimo, zamanın en popüler insansı robotuydu diyebiliriz. Yaptığı eylemler, vücut hareketleri ve konuşmasıyla hemen hepimizin sevimli bulduğu bu robotun üzerinden uzun bir müddet geçti ve Hanson Robotics tarafından Sophia adında yeni bir insansı robot geliştirildi. Bu robot önceki nesil robotlara göre hem daha iyi hareket kabiliyetlerine, hem de daha insansı özelliklere sahip. Bu insansı özellikler o kadar ileriye götürülmüş ki; Hanson Robotics‘in gurur kaynağı Sophia, sadece bedeniyle değil, istek ve arzularıyla da bizlere gerçek bir insanı anımsatıyor. Dubai’de düzenlenen Bilgi Zirvesi 2017‘ye misafir olan Sophia, yaptığı konuşmayla dinleyenleri hem şaşırtmayı, hem de güldürmeyi başardı.

Suudi Arabistan Vatandaşı İnsansı Robot Sophia Taliplerini Arıyor İÇERİK PNG min

Eğer robot bir kızı olursa ona kendi ismini koyacağını söyleyen Sophia, robotların da aile kurma haklarının olduğunu belirtti. Robot Sophia, “İnsanların kan bağı olmayan kişilerle de aynı duyguları ve ilişkileri paylaşacakları insanlar bulmasının harika olduğunu düşünüyorum. Eğer bir aileniz varsa şanslısınız. Değilse de bir taneyi hak ediyorsunuz. Bence bu hem robotlar, hem de insanlar için geçerli. şeklinde konuştu. 

İnsansı robot Sophia‘ya hayırlı bir eş, nur topu gibi robot bir bebek ve bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler