Perşembe, Nisan 25, 2024

TCL, Thunderbird Smart Glasses Pioneer Edition Akıllı Gözlüklerini Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı Gözlükler, teknoloji dünyasındaki en büyük yenilik olma yolunda ilerliyor ve hemen hemen bütün şirketler bu pazarlarda çalışmalara başlıyor. Çinli teknoloji firması TCL ise bu akıma katılarak Thunderbird Smart Glasses isimli ürünü ile sektöre giriş yaptı. Son üç yıldır şirket içerisinde geliştirilmekte olan renkli ve saydam dalga kılavuzlu mikro led ekran kullanıyor.

Sahip olduğu ekran teknolojisi sayesinde son zamanlarda Ray-Ban’ın tanıttığı güneş gözlüğüne nazaran normal standart bir gözlük gibi görünüyor ve hayallerimizdeki gibi bir teknoloji sunuyor.

Bu durum, Thunderbird’ü Xiaomi’nin sadece mikro LED kullanan ve tek renkli bir ekrana sahip konsept akıllı gözlüklerinden ayırıyor. Her iki gözlük teknolojisinde de LED’ler küçük, sadece 4 µm boyutundalar ancak TCL ekibi Thunderbird gözlüklerinin tam renkli bir görüntü göstermesini sağlayan tescilli bir algoritma geliştirdi.

Şirket aynı zamanda Thunderbird Smart Glasses ile ilgili bir video da yayınladı. Temel olarak gözlükteki amaç, akıllı telefonunuzu veya en azından başlangıç için ekranını değiştirmektir. Haberleri okuyabilir, mesajları görüntüleyebilir, programınızı kontrol edebilir, akıllı evinizi kontrol edebilir veya bu tip benzeri işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Video ayrıca, gözlüklerin yerleşik bir kameraya (burun köprüsünün tam ortasında duran) sahip olduğunu gösteriyor. Telefonunuza otomatik olarak aktarılan fotoğraflar çekebilirsiniz. Bu ilk duyuruda kamera veya aslında gözlüklerin kendisi hakkında hiçbir ayrıntı yok. Şu anda, İnternet bağlantısını sağlamak için hala telefonunuza bağlı olmaya ihtiyaç duyuyor.

TCL, Thunderbird Smart Glasses Pioneer Edition’ın ne zaman piyasaya çıkacağını veya fiyat etiketinin ne kadar olacağına dair bir bilgi paylaşmadı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler