Cumartesi, Nisan 27, 2024

Teknopark’ta geliştirilen Türk yapımı Chomar Antivirüs yayında

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’de şimdiye kadar pek çok Türk yapımı antivirüs girişimi olmuştu. Ancak Teknopark desteği ile geliştirilen Chomar Antivirüs kullanıcılar için ilk yerli antivirüsü olacağı gibi, dev yazılımlara da kafa tutması ile gündeme düştü. Gelin dilerseniz Chomar Antivirüs‘e yakından bir göz atalım.

Chomar Antivirüs nasıl çalışıyor ?

Chomar çalışma prensibi olarak bireysel ve kurumsal olarak ikiye ayrılıyor. Mersin’de 10 kişilik bir ekip tarafından geliştirilen antivirüs programı Chomar, 3 yıllık Ar-Ge çalışmasının ardından kullanıcılara sunuldu. Hem mobil hem de bilgisayar kullanıcıları için geliştirildiği gibi, Türkçe ve İngilizce dil desteği ile satılıyor. Antivirüsün özellikleri ise şu şekilde;

Antivirüs ve Antispyware

Chomar’ın bu özelliği sayesinde casus ve zararlı yazılımlara karşı son derece güvenli tarama sistemi sunuyor. Tespit edilen zararlı yazılımlar diğer antivirüslerde olduğu gibi ya karantinaya, ya da kalıcı olarak temizlenmeye götürülüyor.

chomar antivirus
Düşük kaynak tüketimi

Bir antivirüsü uzun zamanlı kullanabilmeyi sağlayan bence en önemli özelliklerden bir tanesi düşük kaynak tüketimidir. Bazı antivirüslerden hatırlayacak olursanız, bilgisayarımıza kurduktan sonra kasmalar ve yavaşlamalara neden oluyordu. Bu da antivirüsü bir süre sonra bilgisayardan kaldırmamıza teşvik ederek bir daha yüzüne bakmamamız için bize güzel bir fırsat sunuyordu. Chomar Antivirüs ise bilgisayarı kasmadan rahat bir kullanım sunuyor.

Sezgisel koruma

Bu mod anlık olarak çevrimiçi zararlı yazılımları tespit etmeye yarıyor. Mesela internette geziyorsunuz bir siteye giriş yaptınız ve virüs kapmak üzeresiniz. Chomar anında tespit ederek sizi uyarıyor ve o siteye girmemenizi sağlıyor.

Gerçek zamanlı koruma

Bilgisayarlarımıza sürekli dış donanımlar takarak müzik, resim, dosya veya oyun transferleri yapıyoruz. Fakat farklı bilgisayarlardan bu cihazlara bulaşan virüsler bizim bilgisayarlarımıza da erişmesine olanak sağlıyor. Chomar‘ın gerçek zamanlı koruması dış donanım birimi bilgisayara takıldığında anında tespit edebiliyor ve zararlı yazılımı dosyadan kaldırabiliyor.

Akıllı tarama

Her ne kadar 7/24 antivirüslerimiz çalışıyor olsa da, haftalık ‘hızlı tarama’ ve aylık ‘tam tarama’ özelliklerini kullanarak güncel tutmanızı tavsiye ediyoruz. Chomar‘da da yer alan akıllı tarama özelliğini kullanarak sürekli aktif bir koruma elde edilebiliyor.

E-posta koruması

Maillerinizin içerisinde barınan zararlı yazılımlardan Chomar ile korunabiliyorsunuz. Bu sayede mailleriniz de sürekli taranarak size zararlı içerik bulaştırmak isteyen kullanıcıları da saf dışı bırakmış oluyorsunuz.

Türk yapımı antivirüs olan Chomar ülke genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Devlet dairelerinde de yakın zamanda kullanılmaya başlanacağı belirtilen Chomar’ı siz de deneyerek test edebilirsiniz.

chomar antivirus 002
Önemli not: Dünya genelinde sadece 33 yazılımda yer alan TrendMicro ve diğer antivirüs yazılımlarının alamadığı OPSWAT altın sertifikası da Chomar Antivirüs’te yer alıyor. Bu sayede başarılı ve güvenilir bir performans kullanıcılara sunuluyor.

Chomar Antivirüsü indirmek isterseniz buraya tıklayabilir ve sayfaya yönlenebilirsiniz. Fakat şunu belirtmemde fayda var: Antivirüsün boyutu 932 MB ve epey yüksek. Diğer antivirüslerin boyutları ile karşılaştırıldığında epey kapsamlı diyebilirim.

 

chomar antivirus mobil
Ek olarak mobil kullanıcılar için de kullanılabilen Chomar, Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak sunuluyor. Chomar‘ı telefonunuza indirmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler