Cuma, Nisan 19, 2024

Valve Amerika’dan ayrılma kararı almaya çok yakın

Paylaş

silkroad gaminggentr

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump koltuğa oturduktan sonra har vurup harman savurmaya başladı. Valve ise gelen yasaklar üzerine isyan ederek, Trump tarafından alınmış olan kararları eleştirdi. Şimdi ise Valve’nin ABD’den ayrılma kararı gündeme düştü.

Malumunuz Trump geçtiğimiz günlerde 7 müslüman ülke vatandaşlarının ABD‘ye girişini yasaklamıştı. Tehdit gördükleri gerekçesi ile ülkeye giriş yapamayacak olmaları Valve firmasının çalışanlarını adeta yerin dibine soktu.

Valve tarafından Washington’da yapılan resmi basın açıklamasında Gabe Newell ve Erik Johnson yasağın şirket üzerindeki olumsuz etkisinden bahsederek şunları söyledi: ‘Şuanda alınan bu kararlar bizi çok sıkıştırmış durumda. Firmamızda çalışan insanlar ve yakın zamanda gerçekleşecek olan Dota 2 eSpor oyunlarında gerçekleştirilen bu yasaklar büyük sorunlara gebe. Biz burada evine bile gidemeyen insanlarız. Evine gidemeyen çalışanlarımız yasaktan etkileniyorlar. Onlar yıllardır bu ülkede oldukları gibi, vergilerini ödeyip aynı zamanda Super Bowl‘da New England takımını destekliyorlar. Fakat yine de ikinci sınıf muamelesi görüyorlar.’ dedi.

 

valve
Şirket bu açıklamadan sonra eğer olaylar düzeltilmezse Valve‘nin merkezini Avrupa’ya taşıyacaklarını söyledi. Aynı zamanda ‘Şirket içinde çalışanlarımız evlerine şuanda gidemiyorlar. Gitseler bile geri dönemezler. Turnuva için gelecek olan Dota 2 oyuncuları da ülkeye giremiyorlar. Bu durum ise bizi gerçekten çok endişelendiriyor.’ denildi.

Eğer ABD Donald Trump yüzünden Valve gibi bir şirketi kaybedecek olursa, devamı mutlaka farklı şirketlerden gelecektir. Bu da ABD’nin büyük bir kan kaybına uğraması anlamına geliyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler