Çarşamba, Nisan 24, 2024

Ukrayna’ya kimlik ile nasıl giriş yapılabilecek ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yapılan resmi açıklamada Türkiye ve Ukrayna arasında artık sadece kimlik kullanılarak seyahat edilebileceği konusunda anlaşmaların yapıldığı ve fikir birliğine varıldığını duyurdu. Sonrasında ise Türkiye’de caps patlamaları yaşandı.

Şimdi itiraf etmekte fayda var; Türkiye’de Ukrayna’nın güzel kızları çok meşhurdur ve çok konuşulur. Hal böyle olunca sadece kimlik ile Ukrayna‘ya girebilecek olmamız, olayların internette patlamasına neden oldu. Kiev‘e seyahat eden Çavuşoğlu, Ukrayna ve Türkiye arasında bu anlamda bir anlaşma gerçekleştirildiğini ve kararın yakın zamanda yürürlüğe gireceğini belirtti.

 

mevlut cavusoglu
Bir kaç ay içerisinde iki ülke arasında onaylanacak olan anlaşma sayesinde havalimanından Ukrayna‘ya gitmek için yanınıza sadece kimliğimizi almamız yeterli olacak. Bu durum da iki ülke arasında turistik açıdan büyük katkılar oluşturacağı yönünde sinyaller veriliyor. Önceden Ukrayna’ya gidebilmek için pasaport çıkartmanız gerektiği gibi, kimi zaman konsolosluklardan izin konusunda büyük sıkıntılar yaşanabiliyordu.

Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz sene Ukrayna – Türkiye arasında vizesiz kalış süresi 60 günden 90 güne kadar çıkartılmıştı. Şimdi ise kimlik ile giriş yapabilecek olmamız, yaz tatilinde Ukrayna’ya akın edilmesi konusunda büyük mesajlar verebilir.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler