Cuma, Nisan 26, 2024

Japonlar saniyede 105 Gbps hıza ulaşabilen internet hızı elde etti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Japonya‘nın en köklü üniversitelerinden birisi olan Hiroshima University (Hiroşima Üniversitesi) Ulusal Bilgi ve İletişim Teknolojileri Enstitüsü ve Panasonic ile birlikte dünyanın en hızlı internetini elde etti.

Geliştirilen yeni verici sayesinde verileri sağlıklı aktarabilmek için 315 GHz frekans aralığına ihtiyaç duyuluyor. Yapılan resmi açıklamaya göre 5G şebekesinden tam 10 kat daha hızlı olan bu verici, şimdiye kadar 105 Gbps internet hızına ulaştı. Geçtiğimiz yıl karesel genlik modülasyonu (QAM) ile çalışan sistemi THz vericisi ile destekleyerek geliştirdi. Böylece altı kat daha fazla hız elde edilmiş oldu.

 

japonya internet
Yeni internet teknolojisi ile birlikte 4.7 GB’lık bir DVD içeriğini saniyeden çok daha kısa bir sürede aktarabilecek. Şuan için testlerde gerçekleştirilen frekans bantları henüz tahsis edilmezken, 2019 Dünya Radyo Kominikasyon Konferansı’nda yeni teknoloji tartışılacak. Yeni frekans bandı Japonya başta olmak üzere pek çok ülke için ‘geleceğin interneti’ olarak imkan sağlamış olacak.

Açıkçası Türkiye’de 16 Mbps parası ödeyip 8 Mbps bile zor alabilen alt yapılarımızı gördükçe bu internet hızları gerçekten bizlere ‘über hayal‘ olarak geliyor. Ancak dünyanın bir yerlerinde birilerin bu hızları kullanıyor olması içimizi daha da acıtıyor desek yeridir. Zira YouTube’da bir video izlerken bile 480p’nin üzerinde izleyemiyor olmak, işin gerçekçiliğini en net görüntüsü ile ortaya seriyor.

 

internet hiz rekoru

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler