Cuma, Nisan 19, 2024

Telefonları Ayarlayın HarmonyOS Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Huawei’nin bir savaşı var. Firma akıllı telefon piyasasında kalıcı olmaya ve ambargolara kendi sistemleriyle karşılık vermeye kararlı. HarmonyOS işletim sistemi bu kararlılığın bir ürünü.

Markanın Android bağımsız olan işletim sistemi, epey bir süredir de geliştiriliyor. 2.0 sürümü bile geliştirildi ve artık akıllı telefonlara yükleme zamanı geldi. Sonunda elimizde bir tarih var ve hangi telefonun güncelleme alacağını biliyoruz.

HarmonyOS, Nisan’da yayınlanmaya başlayacak – sadece başlangıç!

Resmi açıklamaya göre yeni işletim sistemi Nisan ayında son kullanıcılar tarafından kullanılabilir olarak yayınlanacak. Yani bir güncelleme gibi gelecek.

O beklenen an için az zaman kaldı ama bir detay daha var. Elinizde P40 ya da Mate 40 modelleri olsa bile siz bu yazılımı hemen alamayacaksınız. Bu güncelleme ilk olarak, yani Nisan ayında Mate X2 akıllı telefonuna gelecek.

HarmonyOS

Kullanıcılar deneyecek, test edecek, kurcalayacak vs didik didik edecek. 🙂 Sonuçta performanstan memnun kalınır da yeni sürüm stabil çalışırsa, o zaman güncelleme amiral gemisi modeller başta olmak üzere belirlenen telefonlara eklenmeye başlayacak.

Küçük ihtimalli bir başka iddiaya göre P50 modelinde de direkt HarmonyOS gelecek. Ama bu küçük bir iddia. Kendi adıma marka deneme yapmadan P50 gibi iddialı bir telefona bu yazılımı vermez gibi geliyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler