Pazartesi, Eylül 16, 2024

Temu’nun Minimum Sepet Tutarı Bir Kez Daha Değişti

Yurt dışından alıveriş yapanlar için, geçtiğimiz gece önemli bir değişiklik yapıldı. Artık yurt dışından alışveriş yaparken 150 Euro değil de 30 Euro limitimiz olacak. Kararın hemen arkasından özellikle Çinli e-ticaret devleri de bir bir düzenlemeler yapmaya başladı. Temu da yeni yasa için ilk adım atan firmalardan biri oldu. Firma karar sonrasında minimum sepet tutarında değişikliğe gittiğini duyurdu. Temu’nun yeni minimum sepet tutarına ve değişikliğin detaylarına geçiyoruz.

Temu’nun Minimum Sepet Tutarı Artık 670 TL

Site Türkiye’ye satışlara başladığı zaman, minimum sepet tutarı 400 TL olarak belirlenmişti. Bu tutarı doldurmadığınız sürece, ürünleriniz için satın almayı tamamlayamıyordunuz.

Hemen sonrasında firma sürpriz bir karar verdi ve minimum sepet tutarı için 2000 TL limiti koydu. 2000 TL ve üzerinde bir sepet yapmadığınız sürece, alışverişinizi tamamlayamıyordunuz.

Fakat yeni alınan karar ile beraber yurt dışından yapılacak olan alışverişlerin limiti 30 Euro seviyesine düşürüldü. Bu da demek oluyor ki maksimum 1000 TL civarlarında bir ürün alabileceğiz.

BENZER:  Altyapım Ne Kadar Hız Destekliyor?

Temu’nun Minimum Sepet Tutarı

Temu, kararın ardından sepet tutarını değiştirdi. Bundan sonraki süreçte Temu minimum sepet tutarı 670 TL olacak.  

Sepet tutarı değişti evet ama bu yeni yasaya bir çözüm değil gibi duruyor. Zira alışveriş sınırının yanında yeni bir vergi düzenlemesi de geldi. Buna göre Çin’den gelen ürünler için %30 olarak vergi %60 seviyesine çıkarıldı. Bu da demek oluyor ki fiyat avaantajı büyük ölçüde ortadan kalkmış olacak.

Yeni karar sonrasında Temu bir kez daha sepet tutarını değiştirir mi ya da ek bir önlem alır mı onu zaman gösterecek. Mevcut durum ne yazık ki bu.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler