Pazar, Eylül 8, 2024

Yapay Zeka ve Microsoft Birleşiyor: Bing Generative Search

Microsoft, Bing için yapay zeka destekli arama motorunu görücüye çıkardı. Bing Generative Search isimli yeni arama motoru, sonsuz veri havuzundan topladığı bilgileri kullanıcı deneyimini iyileştirmek amacıyla bir araya getiriyor. Böylece yapay zekanın gücüyle kullanıcıların uzun süresini alan arama deneyimini kısa bir hale getirerek pratik bir kullanım sunmayı hedefliyor.

Paylaş

Bing Generative Search Nedir?

2024 07 25 image 13 - PC Hocası

Microsoft, yapay zeka ile desteklenen Bing arama motoru için özel olarak geliştirdiği Bing Generative Search aracını tanıttı. Yeni nesil arama motoru, gelişmiş yapay zeka desteğiyle veri tabanından toplamış olduğu bilgileri özetleyerek kullanıcılara özgün sonuçlar sunuyor. Sınırlı sayıda kullanıcı tarafından kullanıma açılan Bing Generative Search, arama sonucunda kaynak bağlantıları görüntüleyerek detaylı bir sentez ve sonuç çıkarıyor. Kullanıcıların çıkan sonuçlardan memnun kalmaması durumunda yapay zeka özellikleri kapatılıp, geleneksel sonuçlara dönülebiliyor.

Microsoft, söz konusu gelişmeyi, yapay zekadan destek alan sohbet tabanlı yanıtların ilerlemesi şeklinde değerlendiriyor. Kullanıcı deneyimini iyileştirmek üzere adım atan Microsoft, özellik neticesinde geri bildirimleri toplayarak sürekli gelişen ve dönüşen bir özellik sunmayı amaçlıyor.

Bing Generative Search ile eş zamanlı olarak OpenAI de ChatGPT destekli SearchGPT arama motoru adımını duyurdu. İlgili yazıdan göz atabilirsiniz.

BENZER:  Google’dan Arda Güler Paylaşımı! Aramalara Damga Vurdu

Bing Generative Search’ün Avantajları Neler?

bing microsoft 816 - PC Hocası

Günümüzde bilgiye hızlı ve doğru bir şekilde ulaşmak, dijital dünyanın en önemli ihtiyaçlarından biri. Bing, bu ihtiyaca cevap vermek için geliştirilen yenilikçi bir arama motoru olarak yola çıktı. Bu gelişimin kullanıcıya sunduğu pek çok fayda da olacak gibi.

Firma bu gelişme ile arama motorları arasında öne çıkarak, kullanıcıların bilgiye erişimini daha kolay ve etkili hale getirmeyi hedefliyor. Gelecekte de Bing Generative Search’ün pek çok kullanıcının aramalarına doğru yanıtları verebileceğini tahmin ediyoruz.

silkroadgaminggentr
Elif Aksüt
Elif Aksüt
Yazar, okur, üretir, paylaşır ve öğretir🌺

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler