Cumartesi, Nisan 27, 2024

Tesla, Araçlarında’ Kendi Kendine Sürüş’ Özelliğini Kaldırdı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tartışmasız dünya çapında sürücüsüz otomobil dediğimiz de insanların ilk aklına gelen marka olan Tesla gerek Elon Musk’ un bugüne kadar yaptığı PR çalışmaları gerekse SpaceX gibi bir proje ile sürekli gündemde kalabiliyordu. Ancakbu hafta yayınlanan dünyaca ünlü otomotiv avrupalı otomotiv güvenlik test firması EuroNCAP tarafından açıklanan rapora göre tesla’nın otonom sürüş modu yanıltıcı bir özellik olarak açıklama yapıldı.

Model S Üzerinde Test Edilmiş!

Bunun haricin de bir çok markanın kullandığı yarı otonom sistemler markalar tarafından tek tek kaldırılmaya başladı. Bu bağlamda Tesla’da opsiyon listesinde yer alan otonom sürüş seçeneğini listeden kaldırdı. Yayımlanann rapora göre şerit destek, aktif hız sabitleme sistemleri gibi sistemlerin testleri gerçekleştirilmiş. Model S üzerinde denenmiş ve otomatik pilot isminin “sürücünün gerekli olmadığı bir sistemi ima ettiği” anlaşılmış. Reklam ve pazarlama kanadın da Tesla insanlara bu moda geçtiğiniz de sürücünün müdahale etmesine gerek olmadığı yönün de reklam ve PR çalışmaları yapıyordu.Bu bağlamda bir çok kez otomatik sürüş modun da Tesla araçlarının kaza haberini gördük.

Günümüz de Tesla haricinde bir çok marka sürücüsüz sürüş modunu stabil olarak araçlarında çalıştırmaya yönelik yatırımlar ve denemeler yapmakta. Tesla bu konuda dünyada ilk olmanın vereceği imaj ve satışları ile 2017 yılından bu yana çalışmalar yapmaktaydı.

Araç güvenliği konusunda hizmet veren Thatcham isimli ingiliz merkezli şirketin araştırma direktörü Matthew Avery, “Otomobiller, gelişmiş sürücü destek sistemlerine sahip olanlar bile, her zaman direksiyon başında gergin ve dikkatli bir sürücüye ihtiyaç duyuyorlar” açıklamasında bulundu.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler