Salı, Nisan 23, 2024

Tesla İtiraf Etti: Tesla Model 3’ün Tamponunun Düşmesi Bir Tasarım Hatası!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elektrikli ve muhteşem elektronik arabalara sevdalı olan pek çok Tesla Model 3 sahibinin keşfettiği gibi, sığ bir su birikintisinin üzerinden geçtiğinizde arka tamponunuzun düşmesinin aslında normal olmadığı ortaya çıktı. Sorun, bu videoda, aşağıda görülebilen, sahibi Logan Jamal tarafından uygun bir şekilde gösterilmektedir:

https://youtu.be/0GRO-sNuquM

Tesla, en az iki yıldır, dış mekaniğin, kum ve suyun alt gövdede sıkışmasına neden olan ve arka tampona baskı yapan bir tasarım kusuruna atfettiği sorunu en az iki yıldır araştırıyor.

Şimdiye kadar Tesla Model 3 elektrikli araba sahipleri Tesla’nın garanti sürecinden geçmek zorunda kaldı ve şirket bazı durumlarda bunun sürücülerin çok derin sulardan geçmesinden kaynaklandığını savunarak her iddiayı kabul etmedi.

Şimdi ise Tesla, yeni bir genelgede şöyle diyerek araba sahiplerinin kronik olarak yaşamakta olduğu sorunu kabul etti:

Nadir durumlarda, 21 Mayıs 2019’dan önce Fremont Fabrikasında üretilen Model 3 araçların bazı bileşenleri, drenajı zayıf veya havuz suyu olan bir yolda veya otoyolda durgun sudan geçerken hasar görebilir. Bu ender durumlarda, arka şerit araçtan ayrılabilir ve kayışlar ve / veya gövde sabitleyicileri / bağlantıları da hasar görebilir. Bu belge, bu durumlarda meydana gelen hasarın garanti kapsamında olduğunu açıklamaktadır.

tesla circular
Tesla İtiraf Etti: Tesla Model 3'ün Tamponunun Düşmesi Bir Tasarım Hatası! 2

Tasarım şimdi daha yeni Tesla’lar için değiştirildi, ancak bu sorunun ortaya çıkması durumunda bu netlik, mevcut sahiplere yardımcı olmak için uzun bir yol kat etmelidir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler