Perşembe, Nisan 25, 2024

Thermaltake Toughpower SFX Gold TT Premium Edition PSU Serisi Satışta

Paylaş

silkroad gaminggentr

Soğutucuları, RAM’leri ve üst düzey bilgisayar donanımlarıyla tanıdığımız Thermaltake güzel bir ürün serisi daha sundu. Bu sefer kasaların kalbi olan güç kaynakları için yeni alternatifler geldi. Thermaltake Toughpower SFX Gold TT Premium Edition PSU olarak sunulan yeni seri, üst seviye sınıfında güç kaynakları olarak değerlendirilebilir.

Öyle ki serinin tüm modellerinde 80+ Gold sertifikası da bulunuyor. Bu sertifikayı son bölümde detaylandıracağız ve artılarını anlatacağız ama önce gelin şu yeni güç kaynakları, yani PSU modellerinden konuşalım.

Thermaltake Toughpower SFX Gold TT Premium Edition Özellikleri ve Tasarımı

Seride 3 farklı modelin olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum. 450W, 550W ve 650W olmak üzere 3 seçenek var. Fakat bu seçeneklerde watt değerleri farklı olsa da genel olarak kullanılan teknoloji aynı.

Tasarım yapısı aynı. 80+ Gold sertifikası 3 model için de geçerli. E o zaman ne yapacağız önce bir özelliklere bakacağız sonrasında 3 model için ayrı ayrı teknik detayları ve farkları konuşacağız.

İlginizi Çekebilir: Thermaltake TOUGHAIR CPU Soğutucu Serisi Satışa Çıktı!

Tasarım ve Kasa Yapısı

Kendi sınıfında yer alan PSU modellerinde olduğu gibi bu modelde de şık ve kompakt bir tasarım var. Thermaltake Toughpower SFX Gold TT Premium Edition, 3 modelinde de standart profil boyutları sunuyor. Haliyle boyutların 100 mm X 63.5 mm X 125 mm olarak belirlendiğini görüyoruz.

Zaten bunun için bir görsel ekleyeceğim. Tasarım kısmında asıl not düşmek istediğim parça kalitesi. Boyutlar standart ama kullanılan parçaların kalitesinin çok iyi olduğu söyleniyor. Zaten marka 7 yıllık geniş garanti sunuyor ki bu da ürünlerine ne kadar güvendiklerinin kanıtı.

 Thermaltake Toughpower SFX Gold TT Premium Edition

Ultra Sessizlikle Çalışan 90 mm Hidrolik Rulmanlı Fanlar

Evet burası önemli. Seri SFX modellerinin güncellenmiş ve yükseltilmiş serisi. Güncelleme fanlardan başlamış desek yeridir. Önceki modellerde kullanılan 82 mm fan değiştiriliyor. Güç kaynağında tam bir soğutma sağlamak için fanlar 90 mm hidrolik rulmanlı fanlar ile değiştiriliyor.

 Thermaltake Toughpower SFX Gold TT Premium Edition

Thermaltake Toughpower SFX Gold TT Premium Edition 4

Bu ne demek? Daha fazla hava akışı demek. Yani daha iyi soğutma ve daha yüksek verimlilik demek. Hidrolik yataklı fanların parça kalitesi de oldukça iyi. Uzun ömürlü bir ürün.

Sıfır RPM Akıllı Fan Sistemi: Kullanılan fanın en büyük artısı ise aktif kontrol sistemi olması. Hem sessiz çalışan fanlar hem de PSU yük altında değilse devreye girmiyor. Yani PSU soğutmaya ihtiyaç duymuyorsa, fanlar duruyor ve ekstra güç harcamıyor. Aynı sistem markanın diğer ürünlerinde de karşımıza çıkmıştı.

SFX – ATX Adaptör Braketleri

Aslında bunu tasarım bölümde de anlatabilirdik ama markanın sıralamasıyla gitmek istiyorum. Onun için ayrı ele alalım. Thermaltake Toughpower SFX Gold TT Premium Edition serisinde kasaya uyumluluğu arttırmak adına, özel bazı ekstralar sunulmuş.

İşte bunlardan birisi adaptör braketi. Kasa seçiminde biraz daha özgür olmanızı sağlayan braket, ürünle beraber geliyor. Çok çok önemli bir şey değil ama güzel bir artı.

Thermaltake Toughpower SFX Gold TT Premium Edition 3 e1619657167224

< 30 mV Düşük Dalgalanma

Şimdi bu kısım teknik bir konuya giriyor. Thermaltake Toughpower SFX Gold TT Premium Edition serisinde, güç kaynağının uzun süre ve güvenli çalışması için dalgalanmalar belli bir değerin altında tutuluyor. Marka sitesinde; +12V, +3.3V veya +5V’da %0 ya da %100 olsun fark etmeden bu değeri koruduklarını belirtmiş.

Thermaltake Toughpower SFX Gold TT Premium Edition 6

Sıkı Gerilim Düzenlemesi < ±% 2

PSU’nun en yüksek performansı karşılaması adına sıkı bir voltaj düzenlemesi belirlenmiş. Bunun için bir grafiği aşağı ekliyorum. Belirleme Intel’in standartlarına göre yapılmış.

Thermaltake Toughpower SFX Gold TT Premium Edition 8

Üst Seviye Premium Japon 105 ° C Kapasitörler

PSU modellerinde yüksek kararlılık ve yüksek verimlilik çok önemli bir etken. Hem güvenliği korumak hem de dayanıklılığı sağlamak ve aynı zamanda en yüksek kararlılığı sunmak gerekiyor.

Bunun için kapasitör seçimi de çok çok önem verilmesi gereken bir konu. İşte seride bura konuda avantajlı bir seçim yapılmış. Kaliteli bir malzeme olan Japon kapasitörler kullanılmış ve maksimum dayanıklılıkla kararlılık elde edilmiş.

Thermaltake Toughpower SFX Gold TT Premium Edition 16 e1619657198543

Modüler Yapıda Yassı Kablolar

PSU seçiminde kablo yapısına çok önem verilmiyor. Fakat Thermaltake bunun önemli bir detay olduğunu tespit etmiş ve buna göre bir düzenleme sunmuş. Serinin tüm modellerinde düşük profile sahip olan yassı kablolar kullanılmış.

Bu bize ne sağlayacak derseniz, başta düzen. Kasanın için salkım saçak değil de daha düzenli olacak. Bu düzenli yapı daha iyi bir hava akışını getirecek. Beraberinde de daha iyi soğutma performansı elde edilecek. Aslında basit bir detay ama zincirin halkaları nasıl tamamlanıyor gördünüz.

 Thermaltake Toughpower SFX Gold TT Premium Edition

Thermaltake Toughpower SFX Gold TT Premium Edition modellerinin genel özelliklerini anlattık. Şimdi sıra geldi model model teknik özellikleri bakmaya. Teknik özelliklerde ufak farklar var. Başta tabii ki watt değerleri için fark söz konusu.

SFX 450W Gold Modeli

  • Watt Değeri: 450 W
  • En Yüksek Çıkış Kapasitesi: 540W
  • Giriş Akımı: 10A maksimum
  • Ağırlık: 0.84 KG seviyesinde
  • RGB Fan Var mı: Yok

Thermaltake Toughpower SFX Gold TT Premium Edition 13

SFX 550W Gold Modeli

  • Watt Değeri: 550 W
  • En Yüksek Çıkış Kapasitesi: 660W
  • Giriş Akımı: 10A maksimum
  • Ağırlık: 0.845 KG seviyesinde
  • RGB Fan Var mı: Yok

Thermaltake Toughpower SFX Gold TT Premium Edition 11

SFX 650W Gold Modeli

  • Watt Değeri: 650 W
  • En Yüksek Çıkış Kapasitesi: 780W
  • Giriş Akımı: 10A maksimum
  • Ağırlık: 0.855 KG seviyesinde
  • RGB Fan Var mı: Yok

 Thermaltake Toughpower SFX Gold TT Premium Edition

80 Plus Gold Sertifikası Ne Anlama Geliyor?

Aslında sona geldik ama baştan beri söylediğimiz bu 80 Plus Gold sertifikasını da kısaca açıklamak istiyorum. Şimdi siz bir markasınız ve PSU ürettiniz. Eğer ürününe güvenen bir markaysanız ilk yapmanız gereken ürünü elektronik endüstrisi testlerine sokmak.

Resmi adresler tarafından yapılan bu testlerde, ürettiğiniz PSU’ya önce %20, sonra %50, sonra %100 olmak üzere yük veriliyor.

Yani cihaz %20 yük altından %100 yük altına kadar çalıştırılıyor. Amaç ise yük altında verimliliği ölçmek. Farklı kademelerde farklı değerlerle ölçüm.

İşte cihazınız bu sonuçlara göre ne kadar iyi verimlilik sonuçları verirse, o kadar iyi bir sertifika alıyorsunuz. 80 Plus Gold sertifikası ise %92 verimlilikte çalışan bir cihazınız var demek.

Burada verimlilikten ana kastımız çekilen watt değerinin ihtiyaç olunan watt değerine ne kadar yakın olduğu.  PSU her zaman için gerekli olan watt değerinden biraz daha fazla watt çekecektir. Ama ne kadar verimli ise çekeceği watt değeri o kadar düşüktür. Mesela 500 Watt güce ihtiyaç var.

80 Plus Gold sertifikalı bir cihaz %92 verimlilikle 540-550 watt çekecektir. 500 Watt kullanılacak ve 40-50 Watt boşa giden enerji olacak. Ama eğer verim %92 değil de %70 olsaydı.

O zaman 710-720 Watt güç çekilecekti. E sistemde 500 Watt değerine ihtiyaç var. Ne olacak bu 200 Watt fazlalık? İşte o fazlalık hem ek ısınmaya neden olacak hem de elektrik faturasında koca bir yük olacak.

 Thermaltake Toughpower SFX Gold TT Premium Edition

 Thermaltake Toughpower SFX Gold TT Premium Edition bu konuda başarılı bir seri. Dedik ya 80 Plus Gold sertifikası var. Bu da demek oluyor ki %92’lik bir verim söz konusu.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler