Cumartesi, Nisan 27, 2024

Thermaltake, Üç Yönlü GPU Kurulumlu CTE E600 MX Mid Tower Kasayı Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2024 fuarında boy gösteren Thermaltake, yeni seri ürünlerini duyurmaya devam ediyor. Markanın en çok dikkat çeken ürünlerinden biri de siyah, beyaz ve ortanca mavisi versiyonları bulunan CTE E600 MX Mid Tower Kasa serisi oldu. Daha önce de kullanılan ve merkezi termal verimlilik odaklılığı öne çıkaran CTE Form Faktörü tasarımını benimseyen yeni seri, çift odacıklı tasarıma odaklanıyor.

Bunun da ötesinde, CTE E600 MX üç yönlü GPU kurulum seçeneği ve değiştirilebilir çift ön panel tasarımı ile kullanıcılara kurulumlarını özelleştirmek için de ekstra seçeneklerle beraber geliyor diyebiliriz.

CTE E600 MX Mid Tower Kasa Nasıl Özelliklere Sahip?

Kasanın teknik açıdan özelliklerini de bir değerlendirelim. Özellikle üç yönlü GPU kurulumu konusu merak edilebilir diye düşünüyoruz. Dilerseniz önce bu konuya bir açıklık getirelim.

Üç yönlü GPU kurulum seçeneği, bileşenlerinizin kurulumunu tercihinize göre yapmanıza izin veriyor.

Üç Yönlü GPU Kurulumu ile

  1. Yüzer GPU: Ekteki yüzer GPU braketini ve önceden yapılandırılmış 400 mm uzunluğunda PCI-e 4.0 yükseltici kablosunu kullanarak GPU’yu kasanın ortasına yerleştirme

2. Yukarı Sağ: GPU’yu dikey olarak asma

  1. Yukarı Sağ İleri: Grafik kartı öne bakacak şekilde yukarı-sağa, döner PCI-e yuvalarındaki yan panele yerleştirme seçeneklerine sahip oluyorsunuz.

Ayrıca CTE E600 MX, istediğiniz zaman değiştirebilmeniz için tek bir pakette iki değiştirilebilir ön panelle birlikte geliyor. Biri, sol tarafta bir TG panel ile birleştirilmiş cam ile temperli bir cam panel, diğeri ise daha fazla hava akışı arayanlar için tasarlanmış delikli bir panel.

CTE E600 MX Mid Tower Kasa

Yeni kasada işlevsellik açısından da bazı dokunuşlar var. CTE E600 MX’in çift bölmeli tasarımı, sağ bölmeyi özellikle kablo yönetimi için ayırdığından rahat bir kablolama vaat ediyor. Aksesuar kutusundaki cırt cırtlı kayışlar ve kablo bağları sayesinde kullanıcılar, daha iyi kablo yönetimi için sağ bölmede bulunan çok sayıda bağlantı noktasını kullanabiliyorlar.

CTE E600 MX Mid Tower Kasa

Sol bölme ise daha iyi bileşen yerleşimi sunulması ve daha iyi hava akışı için geniş bir odacık gibi bırakılmış. Ayrıca CTE E600 MX, on iki adede kadar 140 mm fan artı iki adet 120 mm fan barındırabilir veya ön, arka veya anakart tarafında 420 mm’ye kadar radyatörü destekleyerek alternatif soğutma çözümleri de sunuyor.

CTE E600 MX Mid Tower Kasanın Özellikleri

CTE Form Faktörü

Thermaltake tarafından tasarlanan CTE Form Faktörü, Merkezi Termal Verimlilik anlamına gelir ve kritik bileşenlere üst düzey termal performans sağlamaya odaklanır. Tasarım, anakartın 90 derecelik dönüşünü kullanarak daha verimli hava akışı yolları sağlar.

Kritik Isı Kaynaklarını (CPU ve Grafik Kartları) Soğuk Havaya Doğru Yakınlaştırın

CTE E600 MX’in CPU konumu ön panele çok daha yakın ve grafik kartı arka panele daha yakın olduğundan, sırasıyla CPU ve grafik kartının termal dağılımı için bağımsız soğuk hava indüksiyonu sağlanmıştır.

Üç Yönlü GPU Kurulumu

Grafik kartınızı monte etmenin üç farklı yolu vardır: İlk yol, kapalı yüzer GPU braketi ve önceden yapılandırılmış 400 mm uzunluğundaki PCI-e 4.0 yükseltici kablo, grafik kartının kasanın ortasına oturmasını sağlayarak sisteminize alışılmadık bir görünüm kazandırır; ikinci yol, anakartı 90 derece döndürerek GPU’nun kasada doğal olarak yukarı bakmasını sağlamaktır; son olarak, yukarı bakan GPU’nuzun yan panele doğru bakması için döner PCI-e yuvalarını kullanabilirsiniz.

CTE E600 MX Mid Tower Kasa

PCI-e 4.0 Yükseltici Kablo 400mm

PCI-e 4.0 Standardı ile uyumlu olan yükseltici kablo, 16GT/s aktarım hızı sunar ve 64 GB/s’ye kadar (çift yönlü) veri iletimini destekler. Önceden yapılandırılmış kablo, sistem montajı sırasında karşılaşabileceğiniz olası sorunları ortadan kaldırır ve özel bir yüzer GPU braketinin dahil edilmesiyle yüzer GPU yapılandırmasını geliştirir.

Çift Değiştirilebilir Ön Panel

CTE E600 MX iki değiştirilebilir ön panel sunar: temperli cam panel ve delikli panel. Sol taraftaki TG panel ile birlikte kristal berraklığında cam, ultra geniş bir görüş açısı sağlar. Maksimum hava akışı istiyorsanız, bir fan braketi ile birlikte delikli panel, ön tarafa ek üç 140 mm fan veya bir 420 mm radyatör daha takmanıza olanak tanır.

CTE E600 MX Mid Tower Kasa

Hayalinizdeki Tüm Soğutma Bileşenleri Sığabilir!

CTE E600 MX Orta Kule Kasa, fan kurulumu için muazzam bir kapasiteye sahiptir: çeşitli noktalara on iki adede kadar 140 mm fan veya on dört adede kadar 120 mm fan takılabilir. Ayrıca, kasa ön, arka veya anakart tarafında 420 mm’ye kadar radyatörleri de destekleyebilir. Ön ve alt fan braketleri kolay ve samimi bir kurulum deneyimi sağlar.

Optimal Kablo Yönetimi

Çift hazneli tasarımı sayesinde CTE E600 MX, etkili kablo yönetimi için sağ haznede geniş bir alan sunar. Bu bölmede çok sayıda bağlantı noktası mevcut olup, temiz ve düzenli bir kurulum sağlamak için aksesuar kutusundaki Velcro kayışlar ve kablo bağları ile tamamlanmaktadır!

CTE E600 MX Mid Tower Kasa

Mükemmel Toz Koruması

Kasa, toza karşı mükemmel koruma sağlayan üst, ön, alt, arka ve sağ tarafta ince çıkarılabilir filtrelere sahiptir ve rahat temizlik için kolayca çıkarılabilir.

Kullanışlı I/O Bağlantı Noktaları

İki USB 3.0 bağlantı noktası, bir USB 3.2 Gen 2 Type-C ve HD Ses bağlantı noktaları, gerektiğinde doğrudan erişim sağlamak için üst panele yerleştirilmiştir.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler