Pazar, Mayıs 5, 2024

Threads Nedir? Twitter Rakibi Olabilir mi?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Twitter için en büyük rakiplerden biri olarak gösterilen Threads, sonunda yayına açıldı. Meta’nın arkasında yer aldığı yeni sosyal medya platformu, son zamanlarda gündeme gelen tartışmalara da son noktayı koymuş oldu. Peki tam olarak Threads nedir? Twitter platformuna göre nasıl farklar sunuyor? Yakından bakalım.

Threads Nedir?

Threads; çatı şirket Meta tarafından yayınlanan, Instagram’a bağlı çalışan, metin tabanlı yeni bir sosyal medya platformu.

Instagram’ın yan uygulaması olarak da görebileceğimiz uygulamada tıpkı Instagram’da olduğu gibi paylaşım yapma mantığı işliyor. En büyük fark ise paylaşımların Twitter’da olduğu gibi metin tabanlı yapılıyor olması.

Threads

Uygulamanın Özelliklerine Hızlı Bir Bakış

  • Instagram kullanıcı adı ve hesap bilgileri ile doğrudan giriş.
  • Maksimum 500 karakter ile metin tabanlı paylaşım yapma.
  • Paylaşımda video, foto gibi medya ögeleri kullanabilme.
  • Yapılmış paylaşımları beğenme ve yorum yazma.
  • Paylaşımları yeniden paylaşma. Retweet olarak bildiğimiz olay.
  • Paylaşımlarda başka bir kullanıcınınm hesabını etiketleme.
  • Paylaşımı doğrudan Instagram hikayesi olarak gönderme.

Henüz çok yeni bir platform olan Threads için nasıl üyelik açılabileceği konusunda da bilgiler verelim.

Threads Hesabı Nasıl Açılır?

Platformda hesap açmanız için mobil uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Mobil uygulamayı uygulama mağazalarından ya da burada yer alan sitedeki karekod üzerinden indirip, Instagram ile giriş yap butonuna tıklamanız yeterli.

İsterseniz doğrudan Instagram hesabınızda yer alan bilgilerle hesap oluşturabilirsiniz. Bunun yerine bilgileri sıfırdan oluşturmanız da mümkün. Doğrudan Instagram yan uygulaması gibi hareket ettiği için Instagram’da takip ettiğiniz kişileri doğrudan takip listesine alma gibi özelliklere de erişiminiz var.

Threads

Threads Web Sürümü Var mı?

Ne yazık ki şu an için platformun web sürümü sunulmadı. Android ve iOS ile kullanım yapabiliyorsunuz ama ayrıca giriş yapılabilen bir web sürümünün olmaması tabii ki büyük bir eksiklik.

Artık Twitter ile girilen yarışta Threads ne kadar öne çıkar ya da kartlar yeniden dağıtıldı diyebilir miyiz bunu zaman gösterecek. Şu an için platforma olan ilgi bir hayli yoğun. Bu ilginin ne kadar süre devam edeceği önemli.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler