Pazar, Nisan 28, 2024

WhatsApp Aramaları için Yeni Dönem Başlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp, sadece işlevselliği arttıracak yeni özellikler üzerinde çalışmıyor. Bunun yanında güvenlik odaklı da güncellemeler almaya devam ediyor. Hatta son dönemde güvenlik odaklı güncellemelere daha fazla önem vermeye başlandığını söyleyebiliriz. Yine böyle bir güncelleme daha geliyor.

Bu kez uygulama gelen aramalar için yeni bir güncelleme peşinde. Gelecek olan güncelleme, arama filtreleri özelliğini devreye sokacak. Güvenlik için ek bir adım sağlayacak desek yeridir.

WhatsApp Aramaları için Filtre Özelliği Neler Sunacak?

Söz konusu özellik bilinmeyen numaralardan gelen aramaların kullanıcıları rahatsız etmesinin önüne geçecek.

Gizlilik ve güvenlik bölümüne yeni gelecek filtreleme özelliğini aktif ettiğiniz zaman, bilinmeyen numaralardan gelen aramalar otomatik olarak engellenmiş olacak.

Söz konusu filtre açıkken, bilinmeyen numaralardan gelen sesli ya da görsel herhangi bir bildirimi de almayacaksınız. Böylece rehberinizde kayıtlı olmayan numaralardan gelen aramaları otomatik olarak filtre içerisinde tutabileceksiniz.

WhatsApp

Özelliği etkinleştirmek için yapılması gereken işlemler de oldukça basit olacak. “Gizlilik” menüsü üzerinden “Aramalar” kısmına girmeniz ve “Bilinmeyen aramaları sustur” demeniz yeterli.

Söz konusu özelliğin güncelleme ile tüm kullanıcılara verileceğini biliyoruz. Fakat güncelleme tüm kullanıcılara ne zaman ulaşacak belli değil. Muhtemelen güncellemenin tüm kullanıcılara ulaşması zaman alacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler