Cuma, Nisan 26, 2024

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt’tan Koronavirüs Açıklaması

Paylaş

silkroad gaminggentr

Giderek artan küresel bir tehdit haline gelen koronavirüse karşı her gün yeni tedbirler alınıyor. Ülkemizde de sıkı tedbirlerin alındığını görmekteyiz. Sadece devletin aldığı önlemler değil dev firmaların aldığı önlemler de öne çıkıyor. Son olarak virüs salgını konusunda ALJ Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt aldıkları yeni önlemleri açıkladı.

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt tarafından yapılan açıklamaya göre hem süreci hem de durumu değerlendirmek adına canlı yayın bağlantısı aracılığıyla grup ve bayi çalışanlarıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının hemen sonrasında ise alınan kararlar açıklandı.

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt: “Bir yıl araç satışı yapmasak bile, hiçbir çalışan işten çıkarılmayacak”

Toplantının hemen sonrasında küresel virüs tehdidine karşı nasıl kararlar alınacağına ilişkin açıklamalar yapıldı. Açıklamalarında bunun çok nadir görülen bir olay olduğunu ve durumu “dünyanın kurtuluş savaşı” olarak gördüklerini belirten Bozkurt, bir dizi önlem aldıklarını belirtti.

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt

Alınan önlemler neticesinde bir kısım çalışanın home ofis olarak çalışmaya devam ettiği duyuruldu. Bunun yanında şu an için satış ya da kâr elde etmek gibi hedeflerini geri plana attıklarını belirten Bozkurt, ilk günden itibaren süreci sürekli değerlendirdiklerini ve kriz yönetim ekibinin sürekli olarak çalışanlarını bilgilendirerek süreci iyi bir şekilde analiz ettiklerini belirtti.

Açıklamalarda en çok dikkat çeken ise iyi ve kötü durumlar için hazırlanan senaryoların duyurulması oldu. Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt tarafından yapılan açıklamada bu noktada;

“Bu sürecin en kısa sürede sona ermesini diliyoruz. En kötü senaryomuza göre, bugünden itibaren sene sonuna kadar satışlarımızın tamamen durduğu ve hiçbir gelir elde etmediğimiz bir ortam söz konusu olsa dahi, çalışanlarımızın ve ailelerinin mağdur olmaması için her ay ücretlerini ödeyecek şekilde planlamamızı yaptık. Bu süreçte birinci sosyal sorumluluğumuz, devlete ve millete destek olmaktır. Her kurum kendi gücüne göre bu sürece destek vermelidir. Biz de tüm çalışanlarımız ile birlikte iş partnerlerimizin de ödemelerini sene sonuna kadar yapacak şekilde planlamalarımızı yaptık. Bu süreçte kimseyi işten çıkartmayacağımız gibi, kimseyi zorunlu izne göndermeyeceğiz veya ücretsiz izin kullanmaya da zorlamayacağız.”

ifadelerine yer verildi. Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sunulan kısa çalışma desteği programına da herhangi bir başvuru yapmayacaklarını belirtti. KOBİ büyüklüğünde işletmelerin bu destekten yararlanması adına, firmanın bu yönde bir desteğe başvuru yapmama kararı aldığı duyurulmuş oldu.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler