Cuma, Nisan 19, 2024

TP-Link NC250 ev takip kamerası

Paylaş

silkroad gaminggentr

TP-Link tarafından geliştirilen ev takip kamerası NC250, siz evde yokken bir şeylerin ters gittiği düşüncesinden kurtulmanız amacı ile geliştirilmiş. Bu kameraya gizli diyemiyoruz çünkü görünüş itibari ile epey heybetli.

TP-Link NC250 neler sunuyor ?

Herkesin evde bir yaşamı var. Kimisinin bakmakta olduğu yaşlı, kimisinin çocuğu, kimisinin de bakıcısı var. Bu gibi durumlarda evden dışarıya çıkarken, evde kalanlar için aklımızın diğer ucunda onlar kalabiliyor. TP-Link‘te bu konuya çözüm üretmek için NC250 ev takip kamerasını üretmiş. Ev takip diyoruz ancak bu modeli alıp ofisinizde siz yokken birileri giriyor mu diye de kullanabiliyorsunuz.

Küçük ve zarif bir tasarımda üretilen TP-Link NC250 gizli kameralara göre büyük. Piyano beyazı yapısı ile evlerin bir köşesinde sürekli kayıt yapabildiği gibi, uzaktan bakıldığında bir aksesuara da benziyor. Kurulumu çok kolay olduğu gibi, önce ethernet ile sisteme bağlamanız gerekiyor. Ardından kullanma klavuzuna bakarak çıkan yönergeleri izlemeniz yeterli.

Kablosuz olarak kullanılabilen cihaz, ister mobilden isterseniz de masaüstünden kontrol edilebiliyor. Mobil kullanıcılar için TP-Link tpCamera adındaki uygulamayı indirmeniz gerekiyor. Ardından bu uygulamaya bağlanarak kamera kayıtlarını alabiliyor, isterseniz canlı olarak izleyebiliyorsunuz.

NOT: Prize takılı olması gerektiği için kablosuz çalışmamaktadır. O yüzden kablosunun uzandığı yere kadar ilerletebilirsiniz.

tp-link-nc250-kamera
Mail adresi de tanımlanabiliyor

Cihazın ayarlar sekmesine giriş yaparak mail adresi de tanımlayabilmeniz mümkün. Böylece hareket veya ses duyarlılığı olduğunda otomatik olarak tanımlı olan mail adresinize bildirim alabiliyorsunuz. Bunu isterseniz evde bulunan çocuk veya yaşlı kişilere karşı yapın, isterseniz de siz evde yokken hırsızlara karşı bir önlem olarak alın.

720p HD kayıt yapabilen TP-Link NC250, görüntü kalitesi olarak da tatmin edici. Zira Full HD bir kayıt yapmasının çok da bir anlamı yok. Zaten kayıtın kalitesi ne kadar büyük olursa, boyutu da o kadar büyük olacaktır. O yüzden 720p’nin yeterli olduğunu düşünüyorum.

Gündüz normal bir şekilde çekim yapabilen cihaz, gece ise night mode‘ye geçiş yaparak gece görüşü sağlayabiliyor. Bir de cihazın içerisinde bulunan H.264 sıkıştırmasının kullanıldığını söyleyelim. Bu sayede dosya boyutları çok şişmeden sizi memnun ediyor.

tp-link-nc250
Alınır mı ?

Şimdi açıkçası her kullanıcıya hitap etmediğini söylemeliyiz. Genellikle evde yaşlı bakımını üstlenenler, çocuk sahibi olanlar veya evini hırsızlara karşı korumak ve gözetlemek isteyenler için ideal diyebilirim. Kolay kurulum ve pratik yapısı sayesinde de zorluk çıkartmada kullanılabiliyor. Şuanda piyasada 200 TL civarlarında çeşitli e-ticaret ve teknoloji mağazalarında satıldığının da altını çizelim.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler