Cuma, Nisan 19, 2024

Trafik Sorununu Bitirmek İçin Yapılan Tünel Projesi Tesla Model X İle Test Edildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

The Boring Company tarafından kazılan tünel ilk olarak Tesla Model S ile test edildi. Elon Musk‘ın tünel projesi, büyükşehirlerde, metropollerde trafiği tamamen ortadan kaldırmak istiyor.

SpaceX, Tesla gibi birçok projede adını duyduğumuz Elon Musk, şimdide trafiği ortadan kaldırmak için kolları sıvadı. Bundan iki yıl önce attığı bir tweet’de insanların kalabalık olduğu şehirlerde trafiği bitirmek için yeni bir şirket kuracağını duyurmuştu. The Boring Company isimli bir şirket kurarak çalışmalara başlamıştı. Projenin sonlarına gelindi ve yerin altından giden bir tünel yapıldı. Bu tünel ilk kez Tesla Model S ile test edildi.

Test görüntüsünü Twitter hesabından paylaşan The Boring Company, tweet’te “Malibu’ya kadar yeşil ışık.” ifadesini kullandı. The Boring Company tarafından paylaşılan 10 saniyelik videoda Tesla Model X’in tünel boyunca ilerlediği görülüyor. Net olmasa da testin Los Angeles‘taki tünelde gerçekleştiği söylendi.

Musk, metropollerde yaşanan trafik sorunlarından kurtulmak istediği için böyle bir proje üzerinde çalışıyor. Musk, trafiği yer altında tasarlayacağı tüneller sayesinde ortadan kaldıracak. Videoda da görüldüğü üzere caddelerde araba şekilli platforma aracınızı park ettikten sonra, platform yer altına iniyor ve orada yolculuk edebiliyorsunuz.  Araçlar saate 200 kilometre hıza kadar erişebilen bu bölümle gitmek istedikleri bağlantı noktalarına erişebiliyor. Normal şartlarda trafikten yüzünden uzun olan varış noktalarının bu sayede 5-6 dakikalık bir süreye ineceği söyleniyor.

Şirket, Chicago ve O’Hare Uluslararası Havalimanı arasında yolcu taşıyacak turistik bir yer altı taşıma sistemi için yetkili kurumlardan izin almayı başardı. İnşaat sürecinin ne kadar süreceği ve maliyetinin ne olacağı şu an için bilinmiyor ancak tüneller kullanıma hazır hale geldikten sonra günümüzde 40 dakikada tamamlanan havalimanı yolculuğunun 12 dakikaya düşmesi bekleniyor. 
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler