Perşembe, Nisan 25, 2024

Trump Sadece TikTok’u Yasaklamayacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, Amerika’da faaliyet gösteren ve Çin’e ait diğer uygulamalara karşı harekete geçeceğini doğruladıktan sonra, TikTok yasağının ardından ülkede diğer Çin merkezli uygulamalarında yasaklanacağı düşünülüyor.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bugün Fox News’e verdiği demeçte, “İster TikTok ister WeChat olsun, bu Çinli yazılım şirketleri, ister TikTok ister WeChat olsun – sayısız daha fazlası var … doğrudan Çin Komünist partisine veri besliyorlar.”

Mike Pompeo, konuya ilişkin uygulamalar için harekete geçme sözünü verdikten sonra şunları dile getirdi; “Başkan Trump konu hakkında ‘yeterli’ dedi ve bunu düzelteceğiz. Bu yüzden önümüzdeki günlerde Çin Komünist partisine bağlı yazılım tarafından sunulan geniş bir ulusal güvenlik riski dizisi ile ilgili harekete geçeceğiz..”

Instagram Tiktok
Trump Sadece TikTok'u Yasaklamayacak! 2

TikTok’un Amerika tarafı Microsoft’a geçecek

Beyaz Saray şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nin TikTok bölümünün 5 milyar dolar değerinde olduğu söylenen ve 1.500 personelin, verinin ve fikri mülkiyetin Microsoft’a devredilmesine yol açacak olan Microsoft’a satışını yasaklama veya zorlama sürecinde.

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Başkanı Steven Mnuchin, “Başkan bir satışı zorlayabilir veya başkan uygulamayı engelleyebilir … ve başkanla yaptığım özel tartışmalar hakkında yorum yapmayacağım, ancak herkes onun var olmadığını kabul etti” dedi.

Bir ay önce Beyaz Saray ticaret danışmanı Peter Navarro, TikTok ve Çinli uygulama WeChat’i Çin Komünist Partisine kullanıcı verileri göndermekle suçladı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler