İnternette gezinirken bir web sitesinde önemli bir bilgiye rastlarız lakin bu web sitesi bu bilgiyi görebilmemiz için bizden üye olmamızın gerekli olduğunu vurgular ama biz bu tip durumlarda sürekli kullanmakta olduğumuz mail adresimizi vermek istemeyiz. Bu tür durumlarda ise bizim yardımımıza İngilizce olarak Fake Mail dediğimiz, Türkçe karşılığı “Sahte Posta” olan mail adresleri yetişir.
Sahte mailller (Fake Mail), sizin istediğiniz süre boyunca açık olan ve sadece e-posta onayı gerektiren sistemlerde üyelik açmak için kullanılan geçici mail adresleridir. Bunların kullanımı durumuna göre yasal durumuna göre yasal değildir. Bu mailler eğer ki yalnızca üyelik açmak için kullanacaksanız yasaldır lakin dolandırıcılık işlerinde, illegal sitelerde kullanırsanız yasal değildir ve adli işleme kadar uzanır.
İnternette Fake Mail bulabileceğiniz yüzlerce web sitesi mevcuttur. Bu web sitelerinin kullanım mantığı aynıdır, siteyi açarsınız ve bir mail adresi belirlersiniz genelde bu maillerin @ (at) işaretinden sonra gelen alan adı (xxx.com) hiç tanımadığınız hiç duymadığınız sallamasyon isimlerdir.

Fake Mail nasıl kullanılır?
Geçici elektronik postaların kullanım mantığı oldukça basittir. Web sitesini açıp istediğiniz türde bir mail adresi bulduktan sonra kullanıma hazırsınız, mail adresini üye olacağınız yerde kullanırsınız doğrulama maili o web sitesinde listelenir. Eğer maili aldığınız sekmeyi kapatırsanız mail artık kullanılamaz hale gelir.