Perşembe, Nisan 25, 2024

TÜBİTAK destekli Oasis adında içinde bahçe olan otomobil üretildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

İsviçre’de çalışmalarına devam eden Rinspeed adındaki firma, geliştirmiş olduğu yeni konsept otomobili ile tüm kuralları baştan yazmaya kararlı. Oasis adı verilen ve TÜBİTAK destekli geliştirilen bu otomobilin içerisinde bahçe var.

Şimdi “arabanın içinde bahçe nasıl oluyor ?” sorusu aklınızı kurcalayıp durabilir. Fakat bu otomobil gerçekten günümüz otomobillerine hiç benzemiyor. Tamamen fütüristik yapı ve tasarım ile geliştirilen Oasis, aynı zamanda elektrik gücü ile çalışıyor. Önümüzdeki ay gerçekleştirilmesi planlanan CES 2017 fuarında karşımıza çıkmaya hazırlanan Oasis, zemini tamamen ahşaptan yapılan bir yapı ile geliştirildi.

rinspeed oasis otomobil
Otomobilin özelliklerini say say bitmediği gibi, araç içerisinde yer alan detaylar gerçekten çok fazla. Otonom sürüş sırasında masaya dönüşebilen direksiyon “muhabbet – sohbet” havasına anında bürünebiliyor. Ekstra isterseniz aracın içerisini tek tuş ile ofis haline çevirebiliyorsunuz. Ek olarak araçta Harman Kardon ses sistemi ve 5K ekran bulunuyor. Aracı ilk gördüğümde ve konsept videosunu izlediğimde “manyak mı lan bunlar ?” yorumunu yapmıştım. Gerçekten de öylelermiş..

rinspeed oasis otomobil 005
Aracın içerisinde bir de “bahçe” bulunuyor. Zaten en ilgi çekici yanı da bu olduğu gibi, akıllı asistan sayesinde de her yeri rahatlıkla gezebiliyorsunuz. Oasis‘in içinde yer alan sensörler de konforlu bir sürüş keyfi için geliştirilmiş. Ani durumlarda sürücüyü karşılayarak uyarıyor ve yayaları holografik bir yazı ile geçişine izin vererek ikaz ediyor. Bu sensörlerden aracın her yerine yerleştirilmiş durumda.

rinspeed oasis otomobil 003
Şuanda geliştirme aşamasında bulunan otomobil Tübitak‘ın da desteği ile birlikte otonom sürüş teknolojisi adı atlında dallandırılmaya devam ediyor. İlerleyen zamanlarda taksi, kurye ve sipariş teslimatları için ilk demolar yollarda olacak. Rinspeed tarafından geliştirilen Oasis‘in detaylarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler