Salı, Nisan 23, 2024

Türk Mühendislik Harikası TurboJet Motoru Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gerek savunma sanayisi, gerekse Aselsan, gerek Havelsan ve gerekse Tusaş gibi milli şirketlerimiz son zamanlarda en iyi ivmelerini gerçekleştirmeye başladılar. Şimdi de milli teknolojilerimiz arasına girecek olan Türk Mühendislik harikası TEI TJ90 TurboJet motoru duyuruldu.

 

Nedir Bu TEI TJ90 TurboJet Motoru ?

 

Son zamanlarda milli üretimimiz olan tanklar, uçaklar, silahlar ve savunma sanayisindeki gelişmeler ülke olarak bizleri memnun etmeye devam ettiği gibi, oldukça iddialı teknolojiler ile sektörlerde yerimizi almaya başladık. Türk mühendislerimizin önlerinin açıldığı taktirde neler yapabildiklerinin meyvesini de yavaş yavaş almaya devam ediyoruz. Şimdi de TurboJet adı verilen motor TUSAŞ Motor Sanayisi tarafından geliştirildi.

 

Test aşamalarından geçen TurboJet motoru, tasarımından tutun parçalarına kadar tamamen Türk Mühendislerimizin imzasını taşıyor. Üretilen bu motor sayesinde insansız hava araçlarında kullanılması hedeflenirken, İHA‘ların daha uzun uçmasını ve ileri gitmesini sağlayacak. TEI TJ90 adı verilen TurboJet motor hakkında teknik özellikleri ve detaylarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

 

 

TEI TJ90 TurboJet motorun yayınlanan teknik özellikleri ise aşağıdaki gibidir;

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

5 YORUMLAR

  1. İnsansız hava araçları için 2011 de çalışmalarına başlanıp 2016 da meyvelerini almak gerçekten kayda değer bir başarı TEİ ye gerçekten tebrik edilmeli

  2. Görsele bakınca büyük birşey beklemiştim yolcu uçağı motoru gibi ama 😀 buda çok iyi ya .
    Atom karınca jet motorumuz hayırlı uğurlu olsun TEİ ye tebrikler .

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler