Çarşamba, Nisan 24, 2024

Türk Oyun Sektörünün Gururu Mount and Blade: Warband

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz aylarda haberlerini yaptığımız Türk yapımı Mount and Blade: Warband oyunu dünyanın gelmiş geçmiş en iyi otuzuncu oyunu olarak seçildi. Oyun PC Gamer tarafından seçilirken, geride kalan oyunları görünce şaşırabilirsiniz.

Türk Oyun Sektörünün Gururu

Oyun sektöründe son iki yıldır Türk firmalar ve geliştiriciler ciddi şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. Bu geliştiriciler kendine has tasarlamış oldukları oyunlar ile hem Steam hem de mobil oyun platformlarında kendilerini kanıtlamaya başladılar. Başta yine başarılı bir Türk oyunu olan ve Gamescom bileti almaya hak kazanan No70’i sizlerle tanıştırmıştık. Açıkçası Mount and Blade Warband oyunun da dünya genelinde bu kadar ses getirmesi hepimizi gururlandırdı.

Şu anda dünya genelinde 2 milyon satış tirajı bulunan PC Gamer dergisi Temmuz ayın içerisinde çıkartmış olduğu sayısında Türk oyun sektörünün gururu haline gelen Mount and Blade: Warband oyununu “dünya genelinde gelmiş geçmiş en iyi 100 PC oyunu” listesine aldı, ardından “dünyanın en iyi otuzuncu oyunu” olarak seçti.

clash_of_the_titans
PC Gamer Övgü İle Bahsetti

2010 yılında ilk çıktığı zamanlarda Steam kullanıcıları üzerinden en yüksek puan alan 25 oyundan birisi olarak yer almayı başarmıştı. PC Gamer oyundan şöyle söz etti: “Bu harika Orta Çağ Simulasyonu ve rol yapım oyununun barındırmış olduğu mükemmelliği tek paragrafa sığdırmak gerçekten mümkün değil. İsterseniz kral olmak için aylarınızı harcayın, isterseniz mütevazi bir tüccar olmak için mücadele edin. Şayet tek kişilik oyundan sıkılacak olursanız, çoklu oyunculu moda geçiş yaparak, destansı kuşatmaların da gerçek oyunculara karşı mücadele verebilirsiniz.” dedi.

PC Gamer tarafından yayınlanan listeyi hemen aşağıdan görebilirsiniz;

pc-gamer-top-100-oyun-mount-and-blade
Yapımcısı TaleWorlds olan ekip böyle bir başarıya imza attıktan sonra durur mu ? Durmaz tabii ki. Şimdi de oyunun yeni serisi Mount and Blade II: Bannerlord oyununu geliştirmeye devam ediyorlar. Oyun için yayınlanan oynanış videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

9 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler