Cuma, Nisan 26, 2024

Tutmayın Küçük Enişteyi: Google Pixel 6a Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google, bu sabah saatlerinde gerçekleştirdiği Google I/O etkinliğinde Pixel 6 serisinin en uygun fiyat etiketine sahip modeli Pixel 6a‘yı resmi olarak duyurdu. Akıllı telefon, bir önceki serideki Pixel 5a ile aynı 499 Amerikan Doları fiyat etiketine sahip.

Google Pixel 6a’nın teknik özelliklerine gelecek olursak, 6.1 inç boyutunda 2400×1080 çözünürlüğünde OLED bir ekran ile geliyor ve yalnızca 60Hz yenileme hızına sahip. Akıllı telefonun tasarımı Pixel 6 ve Pixel 6 Pro ile neredeyse aynı fakat ekran diğer modeller ile kıyaslandığında Gorilla Glass Victus yerine Gorilla Glass 3 ile korunuyor. IP67 sertifikasına sahip cihazın arka tarafı plastikten yapıldı.

Pixel 6a, Titan M2 güvenlik çipini içerisinde barındırıyor ve gücünü diğer Pixel 6 cihazlar gibi Google Tensor yonga setinden alıyor. 6GB LPDDR5 Bellek ve 128GB UFS 3.1 dahili depolama alanı ile birlikte geliyor. Arka taraftaki kamera kümesine gelecek olursak Optik Görüntü Sabitleme özelliğine sahip 12.2MP çözünürlüğünde f/1.7 diyafram aralığında çift piksel ana kamera bulunuyor diğer yardımcı kameralar Pixel 6 ile aynı..

5G bağlantı desteği, her zaman açık ekran (Always-On-Display), ekran altı parmak izi sensörü, Stereo hoparlörler, çift mikrofon ve HDR desteği sunan Pixel 6, ön tarafta 8MP çözünürlüğünde f/2.0 diyafram aralığında özçekim kamerası sunuyor olacak. Ayrıca cihaz beş sene boyunca güvenlik güncellemeleri ile alacak.

pixel 6a pch
Tutmayın Küçük Enişteyi: Google Pixel 6a Tanıtıldı! 2

4410 mAh kapasiteye sahip batarya ile geliyor ve Google’ın yaptığı açıklamalara göre yeni Aşırı Pil Tasarrufu Modu ile 72 saate kadar düzenli kullanım süresi sunuyor. Akıllı telefon 18W’lık USB-PD hızlı şarjı desteklerken kablosuz şarj desteğinden yoksun olarak geliyor.

Pixel 6a; Tebeşir, Kömür ve Adaçayı olmak üzere üç farklı renk seçeneğinde 21 Temmuz’da çevrimiçi olarak satışa çıkıyor olacak ve 28 Temmuz’da çeşitli mağazalarda raflarda yerini alacak. Akıllı telefon şu anda Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Japonya, Porto Riko, Singapur, İspanya, Tayvan, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunulacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler