Cuma, Nisan 26, 2024

Tüy Kadar İnce: Acer Swift 7

Paylaş

silkroad gaminggentr

IFA 2016 etkinliği tüm hızı ile devam ederken, firmalar yeni üretmiş oldukları ürünleri sergiliyorlar. Acer‘de yeni geliştirmiş olduğu dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı olan Swift 7 modelini duyurdu. Tanıtımda yanına bir akıllı telefon koyulduğunda ne kadar ince bir dizüstü olduğu çok kolay görebildiğimiz Acer Swift 7 modeline yakından bir göz atalım.

 

Ultra İnce Swift 7

 

Bazı tabirler vardır kullanırken o kadar olmasa da kullanıcıyı etkilemek için biraz fazla söylenir. Ancak Acer Swift 7 gerçekten çok ince bir yapıya sahip olduğu gibi, sadece 9.9 mm kalınlığa sahip durumda. Bu özelliği ile birlikte 1 santimetrenin altında olan dünyanın ilk bilgisayarı olma özelliğini elde etti. En yakın rakipleri olan HP Spectre ve Apple Macbook’lar geride kalmış oldu.

 

acer-swift-7

Tasarım anlamında çok ferah bir kullanım alanı bizleri bekliyor. Zaten tek el ile kullanım çok kolay olduğu gibi, laptopun ağırlığı 1.1 kilogram. Herhangi bir yere giderken rahatlıkla kullanılabilecek türden bir dizüstü diyebilirim. Zira klavye tasarımı ve metalik yapı da kullanıcıyı kendisine çekiyor. Fakat gördüğümüz olumsuz bir yönünü söylemeden geçmeyelim; ekran çerçevelerine dikkat edecek olursanız biraz kalın tasarlanmış ve touchpad alanında gereğinden fazla genişlik bırakılmış.

 

acer-swift-7-incelik

 

Performans

 

Acer Swift 7 modelinin teknik özellikleri de tasarımı kadar cezbedici. İçerisinde Intel‘in 7.nesil Core i5 işlemcisi bulunduğu gibi, 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı bulunuyor. 13.3 inç Full HD IPS ekrana sahip olan Swift 7, üzerinde iki adet USB-C 3.1 portu bulunduruyor. Windows 10 işletim sistemi ile birlikte aldığımız cihaz, toplamda 9 saate yakın bir kullanım süresi sunuyor ve gerçekten bu süre bir dizüstü bilgisayar için çok ideal.

 

Acer Swift 7 modeli ilk olarak IFA 2016 etkinliğinde görüldü. Piyasaya çıkış tarihi ise Eylül ayı olarak işaret ediliyor. Satış fiyatının da Avrupa ve ABD’de 999 Dolar civarlarında olacağının altını çizelim. Türkiye’ye gelecek olursa, minimum 3499 TL gibi rakamları göreceğini düşünüyorum. Cihazın diğer teknik özellikleri aşağıdaki karşılaştırma tablosundan inceleyebilirsiniz.

 

swift-7-klavye

Teknik Özellikler

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler