Cuma, Mart 29, 2024

Kavisli Yapısı İle Acer Predator 21 X Teknik Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Acer Predator serisi ile birlikte güzel bir ivme yakaladığı gibi, IFA 2016 fuarında dünyanın ilk kavisli bilgisayarı Predator 21 X‘i tanıtarak büyük bir sürpriz yaptı. İsterseniz şimdi de Predator serisinin en yeni üyesi olan ve adeta performans canavarı olarak nitelendirilen Acer Predator 21 X‘e yakından bir göz atalım.

 

Performans ve Soğutma Sistemi

 

Kavisli ekran teknolojisini akıllı telefonlarda gördüğümüzde ilk başlarda kullanıcı olarak çok hoşumuza gitmişti. Sonradan firmalar tarafından yayılan kavisli ekran teknolojileri şimdi dizüstü bilgisayarlarda da kullanılmaya başlandı. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, dünyanın ilk kavisli ekrana sahip bilgisayarı olan Acer Predator 21 X teknik özellikleri ile de ön plana çıkıyor. İçerisinde GTX 1080 ekran kartı yer aldığı gibi, 21 inçlik kavisli ekranında 2560 x 1440 piksel çözünürlük sunuyor.

 

Predator-21x

 

İşlemci tarafında ise Intel‘in 7.nesil işlemcilerinden olan Kaby Lake bulunuyor. Ayrıca bu işlemciyi ve bilgisayarı soğutmak için toplamda 5 farklı fan kullanılıyor. Açıkçası bilgisayarın ısınma gibi bir sorunu olmadığından dolayı, kışın da “çok soğuyor” diyebilirsiniz. Ayrıca dört adet hoparlör bulunan bu canavarın içerisinde iki adet de subwoofer yer alıyor. Tabii ki ses kalitesi Dolby Atmos Audio ile desteklenmiş.

 

64 GB DDR4 RAM ve iki adet SATA SSD girişi bulunan Acer Predator 21 X‘de ekstra bir de sabit disk girişi bulunuyor. Donanım tarafında çok beğendiğimiz dizüstü bilgisayar, adeta yer uçağı diyebilirim. 8 kilogram ağırlığın yanı sıra, tasarımı ile de çok hoş bir görüntü sergilediğini itiraf etmem lazım. Şuan için IFA 2016 fuarında karşımıza çıkan cihazın piyasa satış fiyatı henüz belli olmadı. Ancak Türkiye fiyatının biraz tuzlu olacağını siz de bizim gibi tahmin edebiliyorsunuz.

 

Predator-21x-tasarim

 

Devasa Gövdede RGB Aydınlatma

 

Acer Predator 21 X‘in yukarıdaki görüntülerine baktığımızda müthiş bir görüntü elde edildiğini görebiliyoruz. Ancak tek sevmediğimiz nokta klavyenin biraz küçük kalması. Büyük ele sahip olan kullanıcıların bu klavye karşısında biraz zorlanacağını düşünüyoruz. Onun dışında tam boy klavyede RGB ledler kullanılarak profesyonel bir görünüm elde edilmiş. Zaten klavyenin yanında nümerik tuş takımı ayrıca sökülebiliyor. Bu kısmı söktüğünüzde ortaya trackpad adı verilen alan çıkıyor. Predator 21 X‘in hemen altında bulunan Tobii de göz algılama sensörü olarak görevini en iyi şekilde yerine getiriyor.

 

acer-predator-21x-kalinlik

 

Acer Predator 21 X‘in tüm teknik özelliklerini aşağıdaki karşılaştırma tablosundan inceleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

13 YORUMLAR

  1. Bu bilgisayar 15-20 bin tl arası rahat olur valla bu paraya bunu alacağıma 1 tane çok sağlam kasa toplarım 7000 tl’ye bide giderim 1 tane de 5-6 bin tl ye güzel bi gaming laptop alırım tanışabilecek ağırlıklarda ki her yerde oyunu mu oynarım..

  2. Acer ”cayır cayır bilgisayar yapmak” cümlesini sonunda doğru anladı, predator 21 X olmuş ancak fiyatı burada en önemli etken hocam.

  3. Bu bilgisayar 15-20 bin tl arası rahat olur valla bu paraya bunu alacağıma 1 tane çok sağlam kasa toplarım 7000 tl’ye bide giderim 1 tane de 5-6 bin tl ye güzel bi gaming laptop alırım tanışabilecek ağırlıklarda ki her yerde oyunu mu oynarım mis gibi 🙂

  4. Kardeşlerim toplayın orta yollu bir masaüstü keyfinize bakın olmadı alın bitane konsol iki üç tane baba oyun alın yeter bu bilgisayara vereceğin parayla araba alırsın!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler