Cumartesi, Nisan 27, 2024

Tüyler diken diken: ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti White Edition ekran kartını duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

İşler biraz değişti dostlar. Yakından tanıdığımız ve performansı ile soğutmasının çok başarılı olduğu ROG Strix serisi kartlara bir farklı model daha eklendi. ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti White Edition ismini taşıyan model, adından da anlaşılacağı üzere bembeyaz bir özel üretim ekran kartı.

ASUS ROG Strix 2080 Ti White!

Elindeki klavyeyi hemen yere bırak! tam bu saniyede yorum yazacaktın farkındayım ama, önce kartın teknik bilgilerini görmen lazım. Sıradan bir karttan bahsetmiyoruz değil mi? Herkesin kendine göre bir üslubu bulunurken, size metinler yazarak konuyu özetlemeye çalışıyorum aslında.

ASUS ilk kez bir beyaz ekran kart özel olarak bu seride geliştiriyor. “Neden beyaz?” diye sorduğunuzda ise onun cevabı bende yok ne yazık ki. Mavi de olabilirdi belki. Ancak ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti White Edition ekran kartı fabrika çıkışlı olarak hız aşırtılmış bir model. 300W’a çıkarılan hedef güce sahip olarak geldiği gibi, yüksek performans isteyenler için özel bir seri.

Yüksek performanstan bahsetmişken, orjinal fabrika çıkışlı bir ROG Strix modelinden daha hızlı. Kartın yanında Auto-Extreme teknolojisi, 2.7’lik soğutma bloğu, eksen teknolojili fanlar ve o ROG kalitesi buram buram ellerinize geliyor. İnceleyip YouTube kanalımızda videosunu hazırlasak tabii ki herkes memnun olur ama, nasip diyelim şimdilik.

asus rog strix rtx 2080 ti white edition 004

Auto-Extreme teknolojisi nedir?

Bu teknoloji tüm ROG Strix kartlar için geçerli. Fabrika üretim aşamasında geleneksel olarak geçiş deliklerinin farklı yüzeylere montajlanması ve lehimlenmelerinin farklı alanlarda yapılmasından ziyade, tüm lehim işlemlerinin tek bir seferde yapılmasını sağlayan bir teknoloji. Bu sayede kart termal zorlanmayı azaltarak güçlü temizlik kimsayallarının kullanılmasının önüne geçiyor.

Sonuç olarak bu sayede daha az etki eden, üretimde güç tüketimini azaltan ve daha güvenilir bir ürünün ortaya çıkmasını sağlayan teknolojiden bahsediliyor.

asus rog strix rtx 2080 ti white edition 002

Fiyatı ne kadar olacak?

Türkiye’de bu model satışa çıkar mı inanın bilmiyorum. Ancak şuanda yurt dışı satış fiyatı 1600 Euro olarak belirlenmiş durumda. Ülkelere göre farklılık gösterebilir tabii ki.

ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti White Edition ekran kartı şuanda piyasada bulunan GALAX HOF ile birlikte rekabet edecek. İki kartı kıyasladığımızda ise ROG Strix’in üst bölümünde bir PCB bulunmuyor. Bu sebep ile, Galax Hall of Fame serisinin yanında ayırt edici bir özelliği bulunacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler