Salı, Nisan 23, 2024

Ubisoft, Far Cry 6 Beta için Oyuncuları Uyardı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ubisoft, Twitter kanalını kullanarak çok önemli bir uyarıda bulundu. Uyarı tamamen yeni oyun Far Cry 6 üzerine. Merakla ve bir o kadar da hevesle beklenen yeni oyun için hackerlar çoktan harekete geçmiş gibi gözüküyor. Ubisoft uyarısından bunu anlıyoruz.

Açıklamanın detaylarına baktığımız zaman oyuncular, Far Cry 6 oyunu için geldiği iddia edilen beta erişim maillerine karşı uyarılıyor.

Far Cry 6 Beta’nın adı kullanılarak phishing girişimleri yapılıyor!

Ubisoft, henüz kimliği tespit edilmemiş olan hacker gruplarının, özellikle içerik üreticilerine yönelik sahte mesajlar göndermeye başladığını söylüyor. Mesajlarda oyunun beta sürecine dahil olmak için kayıt oluşturulabileceği yönünde bilgiler var. Ubisoft’un söylediğine göre bu mailler bir phishing çalışması.

Bir nevi kullanıcılar bu şekilde tuzağa düşürülmeye çalışılıyor. Muhtemelen amaç kullanıcıların bilgilerini ve hesaplarını ele geçirmek. Ayrıca kullanıcıların sistemlerine çeşitli izleme virüsleri bulaştırmak için de yine aynı yöntemlerin kullanıldığı biliniyor. Ubisoft sadece konu hakkında açıklama yapmakla sınırlı da kalmamış.

Durum hakkında gerekli girişimlerin yapıldığı da belirtiliyor. Bu da demek oluyor ki hackerları engellemek adına yasal yollara da başvuruldu. Firma şimdilik resmi duyurular dışında yeni oyun hakkında gelen mesajlara itibar edilmemesi istiyor.

Benzeri durumları daha önce birçok ünlü yapımda da gördük. Hackerların bu tip popüler oyunları kullanarak insanları kandırmaya çalışması ilk kez olmuyor. Daha önce birçok firma bu tip uyarılarda bulunmuştu. Burada oyunculara düşen dikkatli olmak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler