Cuma, Nisan 19, 2024

Ünlü İş Adamı Jim Rogers: “Dünyanın En Büyük Krizine Bitcoin Sebep Olacak”

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son günlerde büyük derecede değer kaybeden kripto para birimleri hakkında ünlü iş adamı Jim Rogers‘tan iddialı bir açıklama geldi. Rogers, dünya piyasasını etkileyen Bitcoin hakkında “75 yıllık hayatımda tanık olduğum herhangi bir krizden daha felaket olacak.” ifadelerinde bulundu. Özellikle son haftalarda yaşanan düşüşün ardından gelen bu açıklama, kripto para yatırımcılarını yakından ilgilendiriyor. 

Bitcoin, Çok Büyük Bir Ekonomik Krize Sebep Olabilir

Popülerliğinin ve kullanım alanlarının genişlemesiyle kripto para birimleri, kendisinden oldukça fazla söz ettiriyor. Gündemi az çok takip eden herkesin mutlaka bir yerlerde duyduğu Bitcoin, son günlerde değer kaybetmeye başladı. Bu durum da, analistlerin ve kripto para yatırımcılarının dikkat odağı haline geliyor. 

Son günlerde düşüş yaşayan Bitcoin hakkında bazı açıklamalarda bulunan ünlü iş adamı Jim Rogers, bu para biriminin yakın zamanda çok büyük bir ekonomik krize sebep olabileceğini ifade etti. Sözlerinde “75 yıllık hayatımda gördüğüm herhangi bir çöküşten daha kötüsü olacak” ifadelerini kullanan Rogers, Mart ayında yatırım yapmayı düşünen kripto para yatırımcılarının tüm dikkatini üzerine çekiyor. 

Ünlü İş Adamı Jim Rogers Dünyanın En Büyük Krizine Bitcoin Sebep Olacak İÇERİK PNG min

Rogers Holding‘in de Yönetim Kurulu Başkanı görevini üstlenen ünlü iş adamı, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük krizine sebep olacak faktörün, Bitcoin olacağı iddiasında bulunuyor. 

Piyasanın bir süre daha artış gösterebileceğini, fakat krizin bu yıl içerisinde başlayacağını ön gören Rogers; henüz bu kriz başlamamış olsa da, son haftalarda yaşanan düşüşün kriz habercisi olduğunu belirtiyor. Bitcoin ve diğer bilimum kripto para birimlerinin düşüşe geçeceğini iddia eden milyarder, tüm dünyadaki kripto para yatırımcılarının dikkatli davranması gerektiğine dikkat çekiyor. Zîrâ, âni ve yüksek meblağlı bir düşüş, tüm dünya ekonomisini etkilemeye yetecek bir güce sahip olabilir.

Bitcoin Hakkında Hâlâ Bilgi Eksikliğine Sahip Olanlar İçin

Bitcoin ağı 3 Ocak 2009’da hayata geçmiştir. Herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş ve bunun gibi şeyler ile bir ilişiği olmayan elektronik para birimidir. Her para gibi Bitcoin’in de piyasa tarafından belirlenen bir değeri vardır. Herhangi bir banka tarafından basılmadığı gibi, tüm vatandaşlar tarafından kullanılan bilgisayarlar vasıtası ile mining denilen Bitcoin kazıcılığı yapılabilir. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler