Cuma, Nisan 26, 2024

Üst Düzey Web Kamerası Elgato Facecam Satışa Sunuldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Web kameraları son dönemde çok fazla ilgi görmeye başladı. Başta pandemi etkisiyle beraber uzaktan çalışma modellerine geçilmesi ve görüntülü görüşmeler için bu kameralara olan ihtiyacın artması. Sonra YouTube ve Twitch gibi platformlarda yayın yapan kişi sayısının çoğalması derken, web kameraları epey bir öne çıkar oldu. Bu alanda ihtiyacın artmasıyla beraber, alanında uzman markalardan biri olan Elgato da ihtiyacı karşılayacak, üst düzey özelliklere sahip Elgato Facecam serisini duyurdu.

Zaten yayıncılık alanında profesyonel ve iddialı ürünleriyle tanıdığımız Elgato, bu sefer iddiayı bir tık daha öteye taşıyacak bir ürün hazırlamış. Seri, standart webcam modellerinin üzerinde konumlandırılacak gibi duruyor.

Elgato Facecam Özellikleri Nasıl?

Yeni kamera, rekabet ettiği diğer webcam serilerinin biraz daha önüne geçmek adına güzel özelliklerle geliyor. Tanıtımda da zaten üzerinde durulan birçok önemli özellik oldu. Kısa kısa bunlardan da bahsederek yeni kamerayı tanımaya çalışalım.

Elgato Facecam

Yeni Elgato Prime Lens:  İlk bakacağımız yer tabii ki kullanılan lensler. Yeni kamerada 8 elementli lens yapısı var. Daha yüksek kalitede çekimler elde etmek adına kullanılan yeni lensler, f/2.4 diyafram açıklığında ve 24 mm odak uzaklığına sahip. Markanın söylemine göre bu değerle beraber yeni lensler stüdyo kalitesinde çekim sunuyor.

Elgato Facecam

Sony Sensör: Birçok ünlü akıllı telefon markasının da kullandığı Sony sensörler, Elgato Facecam ürününe de güç vermiş. Kamera içerisinde Sony Starvis CMOS olarak bildiğimiz sensör bulunuyor. Ayrıntılı görüntüler yakalayan sensörün, daha öncesinde de kalitesini kanıtladığını biliyoruz.

Elgato Facecam

Hızlı işlemci ve dahili bellek: Görüntüleri ultra hızlı bir şekilde işleyecek yeni bir işlemcinin kullanıldığı Elgato Facecam, bu sayede çok kısa süreler içerisinde çok fazla hesaplama yaparak en iyi görüntü kalitesinin elde edilmesini sağlıyor.  Ayrıca yaptığınız tüm görüntü ayarlarını kameraya kaydetmeniz adına dahili bir bellek birimi bulunuyor.

Elgato Facecam

Yazılım Artısı: Kameranın tüm ayarlarınızı düzenleyebileceğiniz ve bu ayarları doğrudan kameranın içerisine kayıt edebileceğiniz bir yazılım desteği de var. Kolay arayüz kullanımı ile her ayarı kendiniz yapmanız sağlanıyor.

Elgato Facecam

Isı Emici Blok: Sensörün ön kısımda bir ısı emici blok yer alıyor. Kamera uzun süre çalışsa da herhangi bir ısı sorununun ortaya çıkması engellenmiş oluyor.

Elgato Facecam

82 Derece Görüş Açısı: Kameranın her detayı yakalaması adına geniş görüş açısına da yer verilmiş. 82 derecelik geniş bir görüş alanı sunan Elgato Facecam, geniş açıya karşın sabit odak teknolojisine sahip. Yani kamera karşısında hareketli olsanız bile görüntü netliğinde bozulma yaşanmıyor.

Elgato Facecam

Düşük Gecikme Süresi: Elgato Facecam, sıkıştırma yapılmamış, kalitede herhangi bir düşüş olmayan 1080p 60 FPS videoları bilgisayara aktarabiliyor. USB 3.0 üzerinden bunu gerçekleştiren kamera, kamera giren uçta USB Type C, bilgisayara giren uçta ise Type A girişin olduğu kablosunu kullanıyor.

Elgato Facecam Teknik Detaylar

  • Optik: Tamamen cam optik Elgato Prime Lens
  • Odak için aralık: 30 ile 120 cm
  • Odak Uzaklığı: 24 mm
  • Sensör: Sony Starvis Cmos sensör
  • Görüş Açısı: 82 dereceye kadar
  • Bağlantı: USB Type C ile USB 3.0
  • Ağırlık ve Ölçüler: 96 gram, 79 mm X 48 mm X 58 mm
  • Sıkıştırılmamış Çözünürlük: 1080p 60 FPS maks, 540p 30 FPS min
  • Lens için Kapak: Var

Tüm bu özellikleriyle iddialı kameralar  arasında yer alan Elgato Facecam, şu an satışa çıkmış durumda. Kamera için açıklanan fiyatlara baktığımız zaman, 200 dolar fiyatı görüyoruz. Tabii ki bu yurt dışı fiyatı.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler