Cuma, Nisan 19, 2024

AOC U28G2XU Monitör, 4K’da 144 Hz Yenileme Hızı ile Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

AOC, oyuncu monitörlerinde trendleri takip eden monitörler sunmasıyla biliniyor. Son teknolojileri gördüğümüz AOC serilerine şimdi bir model daha ekleniyor. Bu sefer AOC U28G2XU oyuncu monitörleriyle karşı karşıyayız.

Fakat bu kez durum biraz değişiyor. Çünkü yeni seri ile  60 Hz ya da 120 Hz standartları ortadan kalkıyor. Artık 4K çözünürlük değerinde 144 Hz yenileme hızı dönemi açılıyor. Peki bize bu değerleri sunan yeni oyuncu monitörünün başka nasıl özellikleri var? Tasarım başta olmak üzere derinlemesine şu seriye bir bakalım.

Kaçırmayın: AOC CU34G2 Oyuncu Monitörü İncelemesi

AOC U28G2XU Tasarımı

Oyuncu monitörü. Buradaki “Oyuncu” ifadesi tasarım açısından bakıldığı zaman aslında şu demek, karşıdan baktığınızda ben buradayım diye bağıran bir tasarım. Hem arkada hem de önde dikkat çeken, oyun dünyasının yansıması bir tasarım. AOC U28G2XU kısmen bu beklentiyi karşılıyor, kısmen de sade kalıyor.

AOC U28G2XU

Bir kere renk uyumunu çok beğendim. Kırmızı çizgiler yeterli kullanılmış ve gayet hoş bir görüntü elde edilmesini sağlamış. Ekran kısmında baktığınız zaman ise zarif bir ön panel sunulmuş. 3 taraftan çerçevesiz olan ekran, alt kısımda ise AOC ifadesi ile öne çıkmış.

Zaten destek ayağı, çatal ayak formunda ve gayet şık duruyor. Ayrıca ekranın istenildiği gibi ayarlanmasını da sağlıyor. Monitörü isterseniz yan çevirin ve dik kullanın. Ergonomik olarak da başarılı bir tasarım.

AOC U28G2XU

Tasarımı bitirmeden arka kısımdan da söz edelim. Kısmen sade kalıyor dediğim bölüm burası. Bu kısımda ek bir abartıdan uzak durulmuş. Yine kırmızı detaylarla, çok net yerlere eklenen çizgiler var. AOC U28G2XU monitöre bir simetri kazandıran bu çizgiler de göze hoş gözüküyor ama dediğimiz gibi abartılı bir tasarım görmek isteyenler çok tutmayabilir.

  • Boyutlar: 469.5 mm X 636.4 mm X 244.9 mm
  • Ağırlık: 6.13 Kg

U28G2XU Teknik Özellikleri 

Tasarım konusunda ek bir şey söylemeyeceğim. Bana soracaksanız başarılı bir tasarım. Benim alacağım, tercih edeceğim sade ve yer yer hareketli bir tasarım yapısı var. Ama tasarım konusu çok göreceli bir konu. Size göre çok daha farklı gelebilir. Bunun için ek bir not eklemeden geçeceğim teknik özelliklere.

AOC U28G2XU, teknik konuda fark yaratan bir cihaz. Zaten en önemli özellik 144 Hz yenileme hızında 4K çözünürlük olması. Bu sınıfa geçiş yapıldı artık. İşte örnekleri görmeye başladık ve sayı hızla artacaktır.

AOC U28G2XU

4K 144 Hz Değeri: Son dönem grafik birimlerinin de desteklemesiyle beraber artık oyuncu monitörlerinde de 4K, 144 Hz yenileme hızı göreceğiz. Yeni AOC modeli, bu sınıfın ilk temsilcileri arasında.

4K çözünürlük ve 144 Hz yenileme hızı ile oyunlarınızı oynayabileceğiniz ekranda, 1 ms GtG tepki süresi değeri de anlık değişiklikleri takip etmenizi sağlıyor. Herhangi bir hayalet görüntü olmadan, bir oyundaki tüm detay karşınızda. Tabii ki bu değerlere ulaşmak için DisplayPort 1.4 bağlantısını kullanmanız gerekiyor.

Ek olarak HDMI 2.0 bağlantısı da var ama o zaman 120 Hz yenileme hızı ile yetinmeniz gerekiyor. Yani anlayacağınız tüm özellikler için PC kullanıcıları hedef seçilmiş. Ama konsol sahipleri de 2 adet HDMI 2.0 ile yine iddialı bir görüntü kalitesine ulaşabilir.

AOC U28G2XU

28 inç IPS Panel ve Teknolojiler: Panel kısmında da güzel teknolojiler kullanılmış. 71 cm yani 28 inç boyutunda olan AOC U28G2XU, IPS panel sayesinde 178 dereceye kadar yansımasız görüntü sunabiliyor. Artık bu seviyede bir ekran için mutlaka olması gereken bir özellik.

Onun dışında üst segment olan üründe AMD FreeSync Premium ve Nvidia G-Sync destekleri de var ve bu da ekranın kalitesinin yükselmesini sağlayan önemli kriterlerden.

VESA DisplayHDR 400: AOC U28G2XU, HDR standartlarını da karşılamakta. Bunun için bir karşılaştırma görüntüsü de ekleyeceğim. DisplayHDR 400 desteği sayesinde ekran, çok daha canlı renkler ve çok daha iyi bir resim kalitesi sunuyor. Zaten %105 Adobe RGB kapsamı ile görüntü konusunda iddialı olan monitör, HDR ile de kaliteyi ikiye katlıyor.

AOC U28G2XU

Oyun Modları: AOC U28G2XU sonuçta bir oyuncu monitörü. Oyunlarda en iyi deneyimi elde etmeniz için de bazı yüklü profiller var. Toplamda 6 ayrı oyun modu sunuluyor. Oyun türlerine göre ekranı en iyi seviyeye getiriyorsunuz. Görüntü ayarlarını yapmış oluyorsunuz bir bakıma.

Göz Koruması: Sadece oyuna odaklanmayan ekran, göz koruması konusunda da iddialı. Düşük mavi ışık özelliği zaten bulunan ekran, ek olarak Flicker Free teknolojisini de sunuyor. Bu teknoloji ekrandaki titremeyi durduruyor. Bu da gözlerinizin, siz fark etmeden yorulmasına neden olan titremeyi durduruyor.

Ses Sistemi: Ek bir ses sistemi kullanmak istemeyenler de düşünülmüş. Modelde 3W gücünde 2 adet hoparlör var. Toplamda 6W değerinde hoparlörler, iyi bir ses deneyimi için gayet yeterli gibi. Tabii ki daha iyisini isteyenler olacaktır. Bu kullanıcılar için de ek ses sistemi öneririm.

AOC U28G2XU

AOC U28G2XU teknik özellikleri için söyleyeceklerim bu kadar. Zaten bir özet geçeceğim ve detayları vereceğiz. Genel yorumun ise şu ki olması gerekenler eklenmiş. Yeni nesil teknolojilerle tanışmamız sağlanmış .

Ekran Özellikleri Özet

  • Boyut: 71 cm yani 28 inç
  • Çözünürlük: 3840 X 2160
  • Panel: IPS panel
  • Yanıt Süresi: 1 ms GtG, 1 ms MPRT
  • HDR Desteği: Var
  • Yenileme Hızı: DisplayPort 1.4 ile 144 Hz
  • Parlaklık: 370 nit
  • Kontrast: 1000:1
  • Bağlantı: 2 adet HDMI 2.0,  2 adet DisplayPort 1.4, 4 tane USB 3.2 Gen1, 3.5 mm kulaklık çıkışı
  • Vesa Desteği: Var
  • Kutudan Kablo Çıkıyor mu?: Hem HDMI hem de DisplayPort çıkıyor.

AOC U28G2XU

AOC U28G2XU Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Bu özellikleriyle 4K ,144 Hz oyuncu monitörü döneminde, dikkat çekecek olan serinin fiyatı 889 dolar. Fiyat açıklamasının dışında ekranın 2021 yılının Ağustos ayında çıkacağı da söylendi.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler