Çarşamba, Nisan 24, 2024

Designed for Xbox Lisanslı İlk Monitör Philips Momentum 559M1RYV!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xbox oyun konsollarına sahip olan kullanıcılar için güzel bir sürpriz yapan Philips, dünyada ilk resmi Desingned for Xbox sertifikasına sahip olan Philips Momentum 559M1RYV monitörünü duyurdu.

Xbox Series X ve Series S modelleri için özel olarak tasarlanan monitör, gerek tasarım yönüyle gerekse de teknik özellikleri açısından da fark yaratan monitörlerden biri oldu. Zaten detaylardan söz ettiğimiz zaman da göreceksiniz ama seride her şeyin düşünülmüş olduğunu da eklemek isterim. Ses sistemi, dikkat çeken tasarım ve son derece başarılı görüntü kalitesi. Yeni oyuncu monitörü için bu detayları da tek tek ele alalım.

İlginizi Çekebilir: 49 İNÇ Philips 499P9H İncelemesi!

Philips Momentum 559M1RYV Tasarımı

Evet bu model daha çok teknik özellikleriyle dikkat çekiyor. Fakat tasarım açısından da oyuncuların gönlünü çalacak bir ürün. Baktığınız zaman ilk göreceğiniz şey iddialı tasarım olacak. Ön kısımda 4 taraftan ince çerçevelere sahip olan Philips Momentum 559M1RYV, özellikle ses barı ile farkını gösteriyor.

Philips Momentum 559M1RYV

Ekranın hemen altında geniş bir ses barı var. Özel olarak tasarlanmış olan bu ses barının, ekrana göre tam ortalanması da yine simetrik bir tasarım artısı sağlıyor. Bu ses barının altında ise ekranın destek ayağı yer almakta. Destek ayının da tam bir uyum içerisinde olduğunu ve ekranı tamamladığını da söyleyebiliriz.

Philips Momentum 559M1RYV

  • Boyutlar: 1232 mm X 834 mm X 308 mm
  • Ağırlık: 29.50 kg değerinde. Bu ayaklık olan hali.

Philips 559M1RYV Tüm Teknik Özellikleri

Xbox oyun konsolu serilerine özel olarak tasarlanan ekranın, asıl fark yaratan kısmı da dediğimiz gibi teknik özellikleri. Alanında ilk olma özelliğine sahip olan monitör, yüksek görüntü kalitesini yüksek yenileme hızı ile destekliyor.

Microsoft Xbox ekibiyle beraber geliştirilen ekran, haliyle konsolların ihtiyaçlarını da tam olarak karşılamakta. Peki nasıl özelliklerden var?

Philips Momentum 559M1RYV

4K Görüntü ve Yüksek Yenileme Hızı: Philips Momentum 559M1RYV, HDMI 2.1 bağlantısını destekleyen bir model. Ekran, 120 Hz yenileme hızında 4K çözünürlük sunabiliyor. Zaten bu özelliği sayesinde konsol oyuncularının en önemli ihtiyaçlarını da karşılamış oluyor.

Özellikle yüksek çözünürlükte 120 Hz yenileme hızının alınması oyunlarda büyük bir avantaj sağlıyor. Oyunda tüm hareketleri net olarak görebiliyorsunuz. Bu arada ekran yenileme hızının 144 Hz seviyesine kadar çıkabildiğini de ekleyelim.

Philips Momentum 559M1RYV

VRR Desteği ve Düşük Gecikme Süresi: Yine konsol sahiplerinin çok seveceği özelliklerden birisi de düşük gecikme süreleri. Philips Momentum 559M1RYV, ışık hızında piksel tepkisi için özel olarak üretilmiş durumda. Yüksek hızlı tepki süresine sahip olan ekran, oyunlarda da hatasız bir şekilde akıcı hareketlere ulaşmanızı sağlıyor. Ayrıca yine akıcı bir görüntü deneyimi için VRR yani, değişken yenileme hızı desteğine de yer veriliyor.

DisplayHDR 1000 Desteği: En basit anlamıyla tam HDR uyumlu olarak tanımlayabileceğimiz Philips Momentum 559M1RYV, en detaylı görüntüleri net olarak ortaya çıkarmakta. Daha canlı ve daha doğru renkler, oyunlarda karanlık bölgelerde saklanan rakiplerinizi de kolayca tespit etmenizi sağlayacak. Üstelik ekranda farklı HDR modları da destekleniyor. Mesela HDR film modu, HDR oyun modu gibi.

Philips Momentum 559M1RYV 5

Ambiglow Etkisi: Aslında tasarım bölümünde altını çizebileceğimiz özelliklerden biri olan Ambiglow teknolojisi, Philips Momentum 559M1RYV modelinin sürekli bir ışık halesi yansıtarak ön kısımdaki, yani görüntüdeki içeriği öne çıkarmasını sağlıyor.

Bunun için cihaz içerisinde yer alan işlemciden de faydalanılıyor. Görüntüler sürekli analiz ediliyor ve elde edilen sonuçlara göre yayılan ışık halesi ayarlanıyor. Bana göre bir ambiyans sunulması sağlanıyor diyebilirim. Bu da sürekli ekranın görüntüsünün öne çıkarılmasını sağlamakta.

Ses Sistemi: Philips Momentum 559M1RYV, sadece görüntü konusunda öne çıkan bir monitör değil. Ön kısımda yer alan o geniş ses barı, aynı zamanda ses sistemi ihtiyacınızı karşılamak üzerine hazırlanmış olan ürünlerden birisi.

Bowers & Wilkins entegre sistemine sahip olan ekran, ekstra olarak bir ses sistemi ihtiyacını tamamen ortadan kaldırıyor. Farklı ses modları arasında seçim, oyun moduna geçiş gibi artılarınız oluyor.

Philips Momentum 559M1RYV, tüm bu özellikleriyle kendisini kanıtlayan modellerden biri oldu. Devam serilerinin de geleceğini bildiğimiz ekranların teknik detaylarını da bir özet olarak geçtikten sonra fiyattan söz edelim.

  • Ekran Boyutu: 55 inç yani 139.7 cm
  • Renk Gamı: sRGB %125, NTSC %104, DCI-P3 %95
  • Piksel Yoğunluk: 80 PPi
  • Parlaklık: HDR modu ile 1200. Normal mod 750.
  • Kontrast Oranı: 4000:1
  • Düşük Mavi Işık Modu: Var
  • Ambiglow özelliği: 3 taraftan var
  • HDMI 2.1 Desteği: Var, zaten Xbox için özel seri dedik.
  • Uzaktan Kumanda: Var
  • Ses Sistemi: Bowers & Wilkins. 2.1 Kanal ses ve 40W güç

Dikkat çekici tüm bu özelliklerle Philips Momentum 559M1RYV fiyatı ise 1658 dolar seviyesinde açıklandı. Tabii ki ülkemizde ne olur onu bilemiyoruz. Onu da yakında öğreniriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler